zaterdag, juni 22, 2024

Dag 2 – Kerk

Geschreven door: Delien

Na de lange reis en de eerste ontmoeting met de jeugd van de kerk van Pretoria, was het vanmorgen alweer vroeg dag. Om half acht zaten we met z’n allen te ontbijten. Daarna in de auto, op naar de kerk van Mamelodi, een van de zwarte gemeenten ontstaan uit het zendingswerk. We werden ontzettend vriendelijk begroet, wat een heel goed gevoel gaf. Zodra het eerste lied werd ingezet was de verbazing groot. Wat een geluid produceren die mensen! Met krap 70 man wisten ze net zo veel, of misschien zelfs wel meer geluid te produceren dan wij in Bedum. En het enthousiasme straalt ervan af. De liederen werden begeleid op djembe, dat is wel wat anders als je het orgel gewend bent… Verstaan konden we het helaas niet, de liederen waren in het Noord-Sotho.

Na de dienst stond er koffie met wat lekkers voor ons klaar en hebben we een foto gemaakt van ons allen. Het gesprek kwam wat moeilijk op gang, maar het werd uiteindelijk heel gezellig. De jongen die begeleidde op de djembe, gaf wat les, wat erg lachwekkend was. Vervolgens vertelde domi over Gerben zijn ritmische kunsten, en toen hij eenmaal bezig was stelde iemand voor om met z’n allen te gaan zingen. Nou is het zo dat zij dat iets anders, en behoorlijk wat enthousiaster dan ons doen, dus het liep wat stroef. Maar na meerdere pogingen hebben we toch nog een mooi stuk weten te produceren.

Aangekomen bij de huisjes stond er soep klaar, gemaakt door mensen van de gemeente van Pretoria. Na een lekkere lunch en een klein beetje vrije tijd, nam de jeugd van Pretoria ons mee naar het Parlementsgebouw. Supermooie plek om te zien. In een park voor het Parlementsgebouw hebben we vervolgens gepicknickt, spelletjes gedaan en gevoetbald. Een heel gezellige middag, met ontzettend warm weer. Dik 31 graden!

Na een korte tussenstop en een klein hapje eten, door naar de kerk in Pretoria. Ook hier vriendelijk en gastvrij ontvangen. Na een heel goed te volgen dienst (in het Zuid-Afrikaans), hadden we een preekbespreking met de jeugd. In kleine groepjes doorgepraat over wat punten die domi ons had gegeven. Hierna nog lekker wat gedronken en gekletst, en voor de laatste keer vandaag terug naar de huisjes. De dagafsluiting volgde, plannen voor morgen werden doorgesproken en op naar bed. Ik dan in ieder geval, maar en zijn ook nog mensen met genoeg energie…

Vorig artikelDag 1 – Vliegreis
Volgend artikelDag 3 – Aids
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties