dinsdag, juli 16, 2024

Dag 4 – School

blog-dag-42-img_2721-300x200Geschreven door: Anniek en Gerben

We begonnen de dag met het ontbijt en de dagopening, ook de lunch moest alvast klaargemaakt worden. Toen we onderweg waren naar de basisschool in de township Soshanguve hoorde ik verschillende mensen zeggen: “Ik weet niet wat me te verwachten staat.” Mij leek het heel erg leuk, ik was vooral benieuwd hoe de kinderen zouden zijn. Toen we bij de basisschool Lesedi la Ditshaba (‘Het Licht voor de Volken’) aankwamen troffen we een leeg schoolplein aan. We werden door het schoolhoofd rondgeleid en kregen een kijkje in alle klassen. Het was heel leuk om te zien hoe de kinderen op ons reageerden, ze waren allemaal erg spraakzaam en wilden graag op de foto. Inmiddels begonnen ook de kinderen van de andere klassen nieuwsgierig naar buiten te kijken.

Toen kwam het leukste moment: de pauzebel ging. We hadden van alles meegebracht, waaronder ballonnen. We begonnen met opblazen, maar als snel hadden we extra mensen nodig om alle kinderen te voorzien, iedereen wilde er een hebben. Na een tijd gespeeld te hebben met de ballonnen zagen we dat de kinderen iets anders wilden doen, dus werd er een springtouw gepakt en nagellak. Aan de andere van het plein werd er fanatiek gevoetbald, een hoop geschreeuw wanneer er gescoord werd. Helaas kwam aan al dit plezier ook een eind, dat was het moeilijkste van deze dag. Je zou al die kindjes wel meenemen in het vliegtuig…… maar ja…….De leraren riepen alle kinderen bij elkaar en iedereen ging netjes in rijen staan. We werden bedankt met een aantal liederen, prachtig gezongen door de leerlingen. Helaas zat onze tijd op school er weer op. Na een hoop geknuffel, gezwaai, en gepraat moesten wij toch echt gaan.

Op naar het volgende avontuur. Na 2 uur rijden kwamen we aan bij de volgende locatie: Botshabelo. Een voormalige zendingspost, nu een openluchtmuseum over de Ndebelecultuur, een van de stammen van de zwarte bevolking in Zuid-Afrika. Hier werd ons verteld dat het terrein was afgehuurd door een school voor een excursie en dat de gelegenheid dus gesloten was. Zo gaat het in Afrika… De plannen moesten worden bijgesteld, in een stadje vlakbij, Middelburg, konden we even shoppen (ook al waren er niet veel winkels). Als afsluiting aten we bij fastfoodketen Wimpy, waarna de terugreis begon.

blog-dag-42-img_2742-768x512

Vorig artikelDag 3 – Aids
Volgend artikelDag 5 – Safari
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties