dinsdag, juni 18, 2024

Dag 5 – Safari

blog-dag-51-dsc_2404-300x199Geschreven door: Corine Norden

Vandaag zijn we met de hele groep op safari geweest. Het was een regenachtige dag maar juist heel gunstig voor wat betreft het zien van verschillende diersoorten. We zijn deze dag vroeg vertrokken omdat de dieren in de ochtend het meest actief zijn. In de middag zoeken ze vaak beschutting en rusten ze uit.

Op het moment dat we in het safaripark aankwamen, zagen we een prachtige omgeving met veel bergen en verschillende bomen en planten die je in Nederland niet zult aantreffen. Ook kwamen we enorme rotswanden tegen met als je goed keek kleine ingangen. Wij kregen het idee dat dit wel eens de schuilplaatsen van de leeuwen konden zijn, maar dit weten we niet zeker.

Tijdens het rijden door het safaripark zijn we veel verschillende diersoorten tegengekomen. Hier waren we erg blij mee, omdat we heel veel dieren nog nooit in het wild hadden gezien. Het was wel een erg hobbelig tochtje maar dat hadden we er natuurlijk voor over.

Als eerste troffen we een kudde zebra’s en een aantal giraffes aan. Dit was een erg mooi en bijzonder gezicht. We hebben hier prachtige foto’s en filmpjes van kunnen maken. We vroegen ons wel af waarom deze groep zo samengesteld was. De dominee wist hier een verklaring voor. Hij vertelde dat zebra’s zich bij giraffes voegen omdat ze op deze manier het gevaar sneller signaleren en ze op tijd kunnen vluchten. Giraffes kunnen immers overal bovenuit kijken. Deze informatie was helemaal nieuw voor ons en zijn we weer een ervaring rijker geworden.

Verder hebben we nog gazelles, nijlpaarden, waterbokken, apen, olifanten, neushoorns en gnoes mogen spotten! Deze dieren waren ook erg gaaf om te zien in het wild. We hebben helaas geen leeuwen gezien en dat vonden we wel jammer, want anders hadden we natuurlijk de Big Five compleet.

Op de terugweg naar onze luxe vertrekken zijn we nog even langs het Voortrekkermonument in Pretoria gereden. Dat is een immens granieten monument van veertig meter hoog, opgericht ter nagedachtenis van de zogenaamde Voortrekkers. Dat waren kolonisten, vooral van Nederlandse afkomst, die in de 19e eeuw de Engelse kolonie aan de Kaap verlieten en naar het binnenland trokken. De verhuizing staat bekend als ‘die Grote Trek’. De ontberingen die men onderweg onderging zijn binnen afgebeeld.

blog-dag-52-dsc_2485-jpg-300x199

Vorig artikelDag 4 – School
Volgend artikelTeun naar Sri Lanka!
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties