dinsdag, juli 16, 2024

Dag 8 – de Tafelberg

Geschreven door: Corine de J. en Petra

Vanochtend werden we om 08:15 verwacht bij het ontbijt. Dit betekende: uitslapen voor ons! Opnieuw regen vanochtend…
Om 09:30 vertrokken de minibussen richting de boot voor Robbeneiland. Daar werden in de vorige eeuw gevaarlijk gevonden vrijheidsstrijders tegen het apartheidssysteem gevangen gehouden. Onder meer de latere president Nelson Mandela.
Voor velen was de wandeling naar de haven erg ‘moeilijk’ want we moesten door de winkelhal heen lopen. Ontzettend veel leuke en aantrekkelijke winkels.
Inmiddels was de temperatuur aangenamer, de zon scheen en het waaide. Helaas was het erg mistig en daardoor was de overtocht te gevaarlijk. Iedere vaart was voor de hele dag geannuleerd.
Nadat Domi de teleurstelling aan ons had verteld konden we een poos winkelen en dat vonden wij natuurlijk erg leuk. Het is namelijk hier een stuk goedkoper.

Om 12:45 moesten we weer bij de auto’s zijn voor vertrek naar de Tafelberg. Het grootste gedeelte konden we met de busjes doen. Het laatste stuk gingen we met de kabelbaan naar boven.
Eenmaal boven op de berg hebben wij van het prachtige uitzicht kunnen genieten. Ook hier weer gelegenheid om te winkelen. Uiteraard hebben we een hoop souvenirs voor onze geliefden in Nederland gekocht!
Hierna zijn we even op een strandje aan de Atlantische Oceaan geweest. Hier konden we even zonnen of even met de voeten in de zee.

We werden om 17:00 verwacht bij de kerk van Bellville voor de inmiddels bekende braai. Samen met jeugd van de kerk daar en van de omliggende kleurlingengemeenten hebben we kunnen volleyballen, kaartspellen, voetballen en nog veel meer.
Om 18:00 werd het vlees op de braai gedaan en om 19:00 na gezamenlijk bidden, konden we eten.
Rond 21:00 gingen we weer naar huis. Hierna hebben we nog even de dag van vandaag nabesproken. Een ding hebben we nu wel geleerd in Zuid-Afrika: de planning verandert hier per dag.

 

blog-dag-82-img_3231-300x200 blog-dag-81-img_3213-300x200

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties