maandag, mei 20, 2024

Dag 13: Gastgezinnen

Hallo allemaal,

Vandaag een hele lange blog met verschillende verhalen, aangezien onze dagen verschilden. We gingen vrijdagavond in 2- of 3-tallen naar ons gastgezin (en Sandra alleen), waar we tot zaterdagavond rond 9 uur bleven. Iedereen heeft een klein stukje geschreven:

Kees, Jan en Zweitse:

Vrijdagavond hadden we een ontmoeting met gemeenteleden van de kerk in het gebouw van de baptistengemeente daar heeft Zweitse ook in het Engels gesproken wat weer vertaald werd in hinditaal. Vervolgens gingen we samen eten. De indeling van de gastgezinnen werd gemaakt wat voor sommigen toch wel spannend was. Zweise Jan en ik gingen gedrieën met de pastor mee. Die had vlak bij zijn huis een gastenverblijf bij een meisjeshuis in een soort binnenhof. Nadeel voor ons was dat we binnen moesten blijven. Er was geen eenspersoonskamer en een 2 persoons maar wel met aerco. ’s Morgens werden we om half acht gewekt voor een kopje Indiase thee. Daarna gingen we bij de pastor in huis eten roerbakei met gekookte aardappelen in pittige saus en meelkoeken in olie gebakken. In de loop van de morgen en middag bezochten we de lotus tempel en gingen we met de broer van de pastor en zijn twee jonge zoons naar een modern overkapt winkelcentrum waar het heerlijk koel was. Weer terug bij de pastor hebben we bij hem in de slaapkamer nog napraten. Dat is een bijzondere gewaarwording om bij hem op bed te zitten maar het was wel een soort Salomosbed. Vervolgens werden we met een klein busje naar een ander adres gebracht. Het gastgezin van Arjan en Robert. Dit was een meer gegoede familie, dat was ook aan het eten te merken lamsvlees met rijst. Toen ons buikje weer vol met rijst zat gingen we naar het hotel nog even douchen en daarna gaan slapen om te dromen over de vele indrukken die we op die dag weer hebben opgedaan?

Geschreven door: Kees

Sandra:

Nacht bij gastgezin familie Kumar ik mocht in ouderlijk bed slapen met zoon johs en moeder preeti Vader sliep in de woonkamer op matras op de grond.
Het is een klein app met keuken 2m2 hal nog geen 2m2 woonkamer 5m2 en slaapkamer is nog t groots ik schat kleine 7m2
Josh heeft 1 mand met speelgoed en de koelkast staat in de woonkamer. Je kan niet naar buiten kijken want de warmte houden ze goed buiten. Ik krijg bruinbrood met gebakken roerei met ui. Boterham met eigen gemaakte pruimen Jam. Zwarte koffie. Ik word goed verwend. Ik mag niet helpen of iets betalen voel me echt te gast. Ook beetje bezwaard.
Vader is nog boodschappen gaan doen speciaal voor mij. Badkamer is er niet, ze wassen zich met teilen gevuld met water in de wc. Daar is putje de ruimte is iets groter als de wc zeg maar bij ons.
Ze wonen hier graag, huren deze woning. De straatjes zijn super smal. Er is een grote drempel om de wijk binnen te komen.

Naar lotus flower wat een rust in deze stad
Daarna naar Qutub Minar Tower.
Daarna naar de poort van india
Toen werd t snel donker en zag ik t parlementsgebouw in donker met lichtjes. Mooi gezicht. Toen was er helaas geen tijd meer om naar gastgezin te gaan. Ik ben met scooter naar hotel gegaan wat nog een hele zoektocht was. Dank God.

Amber en Maaike:

Maaike en amber:
Na een nachtje in een prima, maar wel kort bed te hebben geslapen worden we opgewacht met een heerlijke kop thee. Na het thee drinken is het tijd om een uurtje gitaar te spelen en te zingen met de zoon van het gastgezin. Ondertussen wordt een heerlijk ontbijt voorbereid. Nu onze buiken goed gevuld zijn kunnen we de dag beginnen. Op naar verschillende marktjes, winkels, koffiezaakje, parlementsgebouw en presidentshuis, India gate, lotus tempel en een bazaar. Ondertussen is het half 5 en moeten we nog steeds lunchen. Een uitgebreide Chinese lunch zorgt er voor dat we weer wat uurtjes verder kunnen. Tijd voor henna, afscheid nemen van het gezin en nog eens met de zoon naar het parlementsgebouw om de lichten te zien! Om 10 uur besluiten we toch nog even snel avond te eten voor we naar het hotel gaan! Een super leuke en mooie dag hebben we meegemaakt.

Arjan en Robert:

Na het avondeten werden we mee genomen door de zoon en kleinzoon van het gastadres. We hebben eerst een kleine toertocht gemaakt door Delhi en voor we naar het gastgezin gingen nog wat geproeft van een lokale lekkerij. Rond half 1 kwamen we aan en zijn we tot ongeveer 2uur aan de babbel geweest. Zo hebben we elkaar aardig leren kennen.
We konden aardig uitslapen en eenmaal opgefrist en wel stond er een lekker ontbijt voor ons klaar: omelet met geroosterd brood.
Daarna zijn we in de auto gestapt en hebben we een hele hoop gezien waaronder de Lotus tempel en de graftombe van een moslimse keizer waarvan we de naam vergeten zijn.
Ook kregen we kleding mee (de zoon heeft zn eigen winkels) waar we erg dankbaar voor waren en zijn.
Wij hebben een hele mooie dag gehad, goed kunnen lachen en heel veel gezien.

Shirin, Jorinda en Martine

Jorinda, Martine en Shirin zaten in een gastgezin bestaande uit een man en zijn vrouw (ouders van het gastgezin van Bart, Allard en Nathan) en hun dochter. Bij aankomst kregen we een lekker bakkie Indische thee en hebben we wat gekletst. De vrouw raadde ons af naar de lotus tempel te gaan omdat het erg saai is. Je kan niks eten, niks drinken en moet ook nog dood stil zijn. Ondanks dat zijn we na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt toch gegaan. En het is een indrukwekkend gebouw Daarna gingen we naar een museum over de beste president van India, hier hingen o.a. allemaal awesome quotes. Daarna naar een leuke markt waar we wat dingetjes kochten en van heerlijk Indiaas eten konden genieten. Daarna hebben we de titanic gekeken terwijl de kamer volstroomde met familie en het eten werd berein. Naar een dinner van pasta en kip kregen we een lekker toetje en daarna werden we na een geslaagde dag naar het hotel gebracht.

Allard, Bart en Nathan

Wij zaten bij David, van 33 met vrouw, dochter en zoon, na een nacht goed geslapen zijn we met onze buren (schoonvader en schoonmoeder waar Shirin, Martine en Jorinda overnachtten) naar de lotus tempel gegaan, daarna door naar een gezellige mark waar we allemaal speciale lekkernijen ophebben, tot slot hebben we met die 2 gezinnen (en onverwachts heel hun familie die ineens kwam) de dag afgesloten met hele lekker kip en pasta.

Jonneke en Lianne:

Niet normaal:
Voordat we naar het huis van ons gastgezin vertrokken stopten we midden op de weg om een ijsje te eten, dat was lekker op een warme avond. In het huis sliepen wij samen op het bed, de 2 vrouwen en man waar we waren sliepen bij ons op de kamer op de grond. Bijzonder om mee te maken.
Net als de rest van de dag. We werden ontzettend verwend met ontbijt, en de hele dag door met allerlei andere lekkere dingen. We reden rond in de auto door Delhi, hebben veel gezien.
Uiteindeljk hebben we in ‘kingdom of dreams’ veel Indiase steden in het klein gezien. Supermooi gemaakt! Lianne heeft zelfs op een kameel gereden. Lef hoor!
Een gekke ervaring, dit gastgezin verwende ons, terwijl wij hadden verwacht dat we meer zouden zien van hun echte leven. Het voelde niet normaal maar was zeker een speciale belevenis.

Marije en Esther

Wij zijn bij familie Peters geweest, het gezin van onze reisbegeleider Carol Peters. Vandaag zijn we met zijn twee zoons, Joshua van 23 en Elijah van 22 op stap geweest. Eerst gingen we naar de Lotustempel en daarna naar een soort markt met Indiase prulletjes. Na de markt gingen we een pizza eten bij de pizzahut, wat heel erg lekker was! Vervolgens gingen we naar een heel groot winkelcentrum, waar we een beetje hebben geshopt en daarna gingen we bowlen. Joshua en Elija hadden dit nog nooit gedaan, maar tot hun grote vreugde wonnen ze wel van ons. Na het bowlen zijn we naar het hotel gereden voor de komende twee nachten. Het was een heel gezellige dag, waarin we veel hebben gekletst en plezier hebben gemaakt!

Hartelijke groeten van ons allemaal!

Lotus tempel:

 

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties