maandag, mei 20, 2024

Dag 2: nog meer reizen

Zo, daar zitten we dan, na een lange vlucht zijn we aangekomen op New Delhi. Vol spanning stappen we bij de visum controle in de rij. Al gauw hebben we een paar boze mensen op ons dak omdat wij een snelle rij hadden gevonden. Maar gelukkig komen we allemaal zonder problemen door de douane en kunnen we onze koffers ophalen. Nu gaat het avontuur toch ECHT beginnen!

Nadat we allemaal de koffers hebben, zullen we buiten op ‘mister Peter’ wachten, maar al gauw komen we tot de conclusie dat de mensen in India een ander tijdsbesef hebben dan wij Hollanders. We staan al gauw een lange tijd te wachten. Maar ach, dat geeft niks want we krijgen hierdoor de volledige aandacht van de mensen. Overal worden we aangestaard en er komt zelfs een hele familie op Shirin afgelopen om een foto te maken!

Na het wachten kunnen we eindelijk de metro in. Een reis van 40 minuten en dan moesten we eruit. Maaaar… dat was nog niet zo gemakkelijk! Oh wacht, hebben we al verteld dat vrouwen een eigen coupé hebben? De dames staan helemaal voorin voor hun eigen veiligheid. Daar breekt het eindpunt aan en Jonneke roept hard dat we eruit moeten. Met onze tassen stappen we op en duwen ons door de menigte, alleen de menigte werkt niet mee. Daar staan we dan, de mannen uit de metro en de vrouwen er nog in… Gelukkig zijn wij zo slim om de volgende halte op tijd te gaan duwen, zodat we er met zijn allen alsnog uit kunnen. Pfoe dat was me een avontuur!

Denk je het ene avontuur te hebben gehad, gaan we al de volgende tegemoet: de tuktuks! Wat een geweldige ervaring is dat! 9 tuktuks brengen ons naar het hotel waar we ons ontbijt zullen krijgen. Maar dit gaat nog niet zonder slag of stoot. Want mensen, de tuktuks is een gevaar voor eigen leven! De bestuurders hadden maar al te goed in de gaten dat wij het best spannend vonden en maakten er nog een wedstrijd van! Met een slappe lach en tranen in onze ogen komen we dan eindelijk aan. Een gewaarschuwd mens telt voor 2: hou handen en voeten binnenboord!

Na het ontbijt zijn we kleding gaan kopen. De mannen van de winkel hadden de tijd van hun leven, want oh zoveel vrouwen in een winkel om kleding aan te smeren, hadden ze niet elke dag… er zijn mooie kledingstukken gekocht!

Na het kleding kopen, stond er een busreis van 4 uur op de planning. Ja, dat betekende dan toch echt even bijslapen voor de meesten, want wat waren we moe! Na 4 uur in een bus te zitten waar ook hier het verkeer niet altijd even veilig was, kwamen we aan in Agra. In ons hotel konden we dan toch eindelijk even douchen, want ja van die warmte ga je toch wel een beetje stinken..

Binnen een uur moesten we alweer klaar zijn, want dan konden we nog mooi wat souvenirs kopen! En daarna hebben we genoten van een heerlijke maaltijd!

De dag is niet zonder enige emoties verlopen. Het verschil tussen arm en rijk is erg goed zichtbaar in New Delhi. Op dat moment worden we toch wel aan het denken gezet over wat voor welvaart wij hebben in ons land. Gelukkig kunnen we hier met elkaar over praten en mogen we elkaar in deze situaties ondersteunen om het allemaal een plekje te geven. Het was een drukke, avontuurlijke, maar zeker ook een indrukwekkende eerste dag!

Het is nu half 11 hier en de meesten gaan toch wel richting bed. Tijd om te slapen en ons klaar te maken voor een nieuwe dag vol avonturen en bijzondere ervaringen!

Tot morgen,
Liefs van ons allemaal!

Lees ook deze artikelen eens:

4 REACTIES

  1. Fantastisch allemaal. De reis is nog maar net begonnen, en jullie hebben al weer zoveel meegemaakt!
    Jij kan leuk, goed en boeiend schrijven, Esther!
    Goede tijd verder.

  2. Wat leuk om jullie blogs te lezen! Samen met Garreltje ben ik er het afgelopen half jaar geweest, jullie ervaringen zijn dus heel herkenbaar. Wens jullie een hele mooie tijd, geniet er van!

    Groetjes, Mirjam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties