dinsdag, juli 16, 2024

Dag 3: bezienswaardigheden

  1. Hallo allemaal,

Het duurde even, maar na een paar dagen hebben we toch internet kunnen vinden. Vandaar dat er vandaag 2 verslagen online verschijnen. We hopen de komende dagen weer dagelijks een verslag te posten. Vandaag in ieder geval die van dag 3.

Wat was het fijn om weer in een echt bed te slapen ipv in een stoel. Hierdoor konden we weer even energie opdoen (hadden we echt nodig!)

Er stond weer een ontbijt voor ons klaar met o.a. cornflakes met melk en brood (toast) maar je kon ook kiezen voor rijst met kip of gegrilde groente of frietjes (wat allemaal toch best wel raar voelt om dat als ontbijt te eten).

Rond 9.30u vertrokken we met de bus naar de Taj Mahal. We kregen daar een rondleiding van iemand van het hotel. Wat een mooi paleis is dat! Al dat marmer en zo ontzettend groot. Echt bijzonder om te zien. Volgens mij waren wij ook bijzonder om te zien, want we werden weer vaak aangestaard en een paar van de groep mochten regelmatig op de foto met mensen uit India.

Wat opvallend was, was dat ze bamboe gebruikte als steiger om het paleis schoon te maken. Dit bewonderingswaardige bouwwerk zullen jullie vast nog op de foto’s te zien krijgen. Bijvoegen gaat met deze internetverbinding niet lukken helaas.

Rond 12.45u zijn we weer doorgegaan naar de Red Fort. Ook daar kregen we weer een rondleiding en hoorde we het verhaal achter het gebouw. Leuk om die extra info te weten. Zo kijk je er toch anders naar.

Toen we uitgekeken waren gingen we terug naar het hotel om daar te lunchen. Uiteraard weer met rijst, groente en kerrie en dit keer zelfs met een ijsje als toetje! (We worden stiekem nu al een beetje gek van al die rijst en verlangen naar een boterham met kaas?)
Na de lunch hadden we een uurtje om onze spullen te pakken en om op te frissen zodat we weer met de bus terug konden naar New Delhi.

Daar aangekomen aten we bij een soort restaurant in een Moslim gebied waar we typisch India’s eten kregen; rijst (verrassend hè?!), kip en een soort zoet brood. We hebben met bewondering gekeken hoe Mr. Carol, onze reisleider, met Indiase handigheid het eten met zijn handen naar binnen kreeg. Voor ons was het toch een stukje lastiger..

Eenmaal uitgegeten reden we het laatste stukje naar het station van Delhi.
Weer even door de douane en door naar het spoor. We dachten dat de trein om 22.00u zou komen, maar zoals alles hier in India duurde het wat langer voordat hij kwam.

Uiteindelijk gingen we om 23.20 de trein in, hopend op weer een fijne nachtrust.

Geschreven door: Jorinda

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties