dinsdag, april 23, 2024

Dag 4: uitrusten op de pts

Vandaag begint onze blog op een nachtelijk tijdstip. Het is 00:00 en na 2 uur wachten is het eindelijk tijd om in de nachttrein te stappen. Vol bepakt en bezakt stappen we in. Ik moet je zeggen, die trein is niet helemaal gemaakt op backpackers en mensen met grote koffers! Voordat iedereen binnen is, zijn we alweer een tijdje verder. Zo hard als ik kan, duw ik mijn backpack door de gang op zoek naar onze slaapplek.

6 bedden in het ene gangetje en 6 bedden in het andere gangetje. Wat boften wij dat we Jonneke mee hadden, want zij wist gelukkig hoe je snel en makkelijk je bed kon opmaken!
Maar dat ging bij de rest nog niet zo eenvoudig. Eerst helemaal naar boven klimmen en eenmaal boven aangekomen komen we er achter dat we nog de hoezen moeten pakken… na ongeveer een half uur liggen zowel de mannen als vrouwen klaar om te gaan slapen, maar slapen? Daar doen we nog even niet aan! Een paar lachbuien, gesprekken met locals met de wildste verhalen, snurkende mensen, mannen die de vrouwen aanstaren, blijkt het nog niet zo gemakkelijk te zijn om binnen 5 minuten te slapen. En dat met de gedachte dat we om 6:00 weer moeten opstaan….
Dat was alleen niet de enige struggle, Shirin moest even heeel goed nadenken of zij echt naar de wc zou gaan midden in de nacht. Stiekem tuurt ze door de ruimte op zoek naar mannen die wakker zijn, maar gelukkig, iedereen slaapt! Snel plassen en weer je bed in!

6:00: Tijd om de trein te verlaten. Gelukkig gaat dit een stuk makkelijker dan het settelen in de trein! Eenmaal aangekomen op het station worden we naar de bus gebracht. Tassen worden ingeladen? Uhm, nee niet ingeladen, maar boven op het dag gelegd! Als dat maar goed gaat…
Ondertussen zijn we al heel erg gewend aan al dat getoeter van de auto’s, maar deze buschauffeur had de smaak goed te pakken! Hij toeterde bij elke auto, elke bocht en bij elke voetganger. Je kan je dus bedenken dat dat, op een straat waar geleefd wordt, heel veel is.

7:00: Daar zijn we dan. Aangekomen op de PTS. De plek waar we het al die tijd over hebben gehad. We worden warm onthaald en na het settelen van onze spullen in de kamers is het tijd voor ontbijt! Na het ontbijt wordt er eerst even bij elkaar op de kamer gekeken. Daarna krijgen we een rondleiding op het terrein. WoW, het is echt wel groter dan ik had verwacht! Al die soorten gebouwen: de ene voor de vrouwen, de ander voor de mannen, een eetruimte, het schoolgebouwen en de slaapkamers voor ons, het gezinshostel etc.
Na de rondleiding is het tijd voor een korte dienst. Hierin werd een lied gezongen en een korte overdenking gehouden. Daar zitten we dan, allemaal moe na de nachttrein op een stoel te luisteren. Of, luisteren we eigenlijk wel. Om me heen zie ik steeds meer hoofden knikkebollen en zelf voel ik mijn eigen hoofd ook steeds meer wegzakken. De enige oplossing om wakker te blijven? Zeg tegen jezelf: denk er aan, wakker blijven!
Na een klein uurtje is de dienst voorbij en mogen we thee drinken met alle mensen van PTS. Even tijd om een voorstel praatje te houden! Maar na de thee zijn we toch allemaal al wel snel vertrokken. Even bijslapen en uitrusten.
Ondertussen worden de saree’s van Shirin en mij uit de tas gehaald en krijgen we hulp van een mevrouw van PTS. We dachten dat het wel lukte, maar daar hebben we ons goed op verkeken… een half uur duurde het voordat we allebei goed zijn aangekleed, maar het resultaat, daar zijn we best trots op! Trots lopen we richting het eten en al gauw zijn er wat mensen van pts die aangeven hoe leuk ze het vinden!

Na het eten hebben we nog een presentatie over India waarbij er globaal wordt ingegaan op het leven, de school en de religies. Na deze presentatie is het WiFi tijd! Ja dat hoor je goed, WiFi tijd! Snapreeksen redden, appjes sturen, geliefden op de hoogde houden. Dit is toch wel een moment waar wij als Nederlanders naar kunnen uitkijken! Helaas was het voor korte duur en stopte de WiFi er al snel mee. Maar gelukkig zijn er ondertussen wel wat reeksen overleefd!

Na de WiFi tijd heeft iedereen de rest van de avond vrije tijd. De een begint de dromen, de ander leest een boek en weer een ander gaat het dorpje in. Ieder waar hij/ zij zin in heeft! Helaas was het dorpje niet voor iedereen een positieve indruk:( teveel geld betalen, halve bak chips al op, sloffe chips, dat is niet wat je verwacht als je een bus pringels koopt.. maar hier kan het allemaal.

Als afsluiting van de avond hebben we de eerste bijbelstudie gehad. Het was een mooi uur waarin iedereen open en eerlijk was over hoe zij God ervaren. Uit deze antwoorden zijn gesprekken gekomen waarin we elkaar mochten leren kennen en onze twijfels en zekerheden mochten delen. Dit was een mooie afsluiting van de avond!

Geschreven door: Amber

We wensen jullie allemaal een fijne avond, en hopelijk tot morgen!

Hartelijke groeten van ons allemaal!

 

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Bijna vlucht gemist

Vrouwenproject

Culturele show

Scholen bezoeken

Nieuwste reacties