dinsdag, juli 16, 2024

Dag 7: zondag

Goedenavond allemaal,

Een beetje laat, maar nu toch het verslag van onze eerste zondag in India. We hebben de hele zondag doorgebracht op de campus van pts. ’s Ochtends hebben we hier een dienst meegemaakt in her Engels. Er worden dan diensten gehouden in 7 verschillende talen, iets waarvan wij allemaal onder de indruk waren. Deze diensten waren bedoeld voor alle christenen, ook buiten pts. De middagdienst was voor alle leden van de pts, en dus voor ons. De hele dag door hoorden we muziek in verschillende stijlen en talen uit de leslokalen komen. Dat was mooi en indrukwekkend om te horen. Vooral Amber, die de dag ziek in bed heeft gelegen, heeft hier erg van genoten. Ze zei dat ze zo toch nog iets van de diensten meegekregen had, waar ze erg blij mee was.

De ochtendienst ging bij ons over Esther 3. De boodschap was: “standing in the promises of God.” Hij is er altijd, ook als je hem niet ziet. De middag ging over psalm 90 en een vraag uit de Aziatische Categismus. De preek behandelde het gebed. We moeten God dienen, dit kan alleen als we hem kennen. De dominee behandelde hiervoor verschillende kenmerken van God.

Opvallend aan deze diensten vond ik dat God veel aanbeden werd. Dat was het eerste wat er gebeurde in beide diensten. Daarna werden de zonden beleden. Ook was er meer aandacht voor gebed. Regelmatig werden er kortere gebeden uitgesproken, en één lange, waarin voor alle mensen gebeden werd. Wat ook opviel, is dat er erg veel opwekking gezongend werd.

Na de middagdienst moesten wij allemaal gaan staan en ons voorstellen. Vervolgens moesten we, samen met een man die jarig was die dag, in een rij gaan staan, zodat alle studenten (ongeveer 80) ons een hand konden geven. Heel opvallend was dat veel mannen ons als vrouwen niet aankeken, terwijl de mannen vaak wel in de ogen gekeken werden.Tot frustratie van de meesten van ons, is sporten niet gebruikelijk hier, waardoor we de tafeltennistafel niet als tijdverdrijf mochten gebruiken. Gelukkig waren er genoeg andere dingen te doen en gesprekken te voeren, waardoor we ons niet verveeld hebben. We waren wel verbaasd dat wassen dan weer wel scheen te mogen.

’s Avonds hadden we een bijbelstudie, die voorbereid werd door een deel van de groep. De avond hebben we afgesloten met zingen. Toevallig kwam de band van pts binnen, waardoor we afgeleid werden. Samen met hen hebben we toen nog een paar liederen gezongen uit het boekje met onze favoriete nummers dat Martine gemaakt had. Wat was het mooi om zo met z’n allen te kunnen zingen.

Morgenochtend volgt het verslag van vandaag. Nog een fijne avond allemaal, en de groeten van de hele groep!

Esther

  

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties