dinsdag, juni 18, 2024

Dag 8: Freetime en vrijwilligerswerk

Goedenavond,

Om te beginnen een paar foto’s van zondag:

De ochtenddienst

Zingen met het muziekteam van pts.

Dan volgt nu het verslag van maandag:

De 2e week zijn we begonnen met freetime, vrije tijd. Het programma is wat gewijzigd en daarom vanmorgen even vrije tijd.
Na een overheerlijk ontbijt verdelen we de groep in groepjes, zodat we met elkaar naar de Bazaar in Dehradun gaan lopen.
De bazaar is een verzameling kleine winkeltjes in een druk centrum.
Als we allemaal net op pad zijn en de flappen getapt, krijgen we weer een geweldige regenbui op ons nek. De meesten kunnen nog schuilen in een winkel die met open is gegaan, want (net als in NL) zijn hier de winkels pas om 10 uur open op maandag.

Op verzoek van onze Mc medewerker Allard lunchen we vandaag bij dit snelle-hap-keten, zo halen we de band met ons thuisland even aan.

De meesten hebben deze morgen even gebruikt om wat kleine dingen aan te schaffen, kleding, souvenirs e.d.

Nadat we weer op de PTS zijn aangekomen, wacht onze verfklus. Mr Vijaylal komt net met de verf aan die voor ons is gekocht.
Samen met Jan gaat hij naar het kantoor om aan te wijzen war er geverfd moet worden.
Enigszins verbaasd krijgen we de opdracht om het horregaas van het kantoor en van de kapel te verven met een hemelsblauwe kleur.
Al met al 30 ramen met gaas. Voor ons Hollanders misschien een vreemde opdracht, maar nu het resultaat er is, past het toch goed bij het gebouw. Waarschijnlijk is dit gaas al eerder geverfd met deze kleur, nu we de horen van dichtbij bekijken.

Na veel hard werk…

Is dit het resultaat:

Een ander deel van de groep doet spelletjes met de kinderen van PTS studenten en docenten. Onder leiding onze as basisschool juf Amber hebben de kinderen een prachtige middag.


De middag wordt voor iedereen op de PTS afgesloten met teatime, gezamenlijk drinken we met elkaar indiaase thee met melk en heel veel suiker.

Als een klein presentje aan alle PTS studenten hebben we echte Hollandse pannenkoeken gebakken. Sandra had de leiding over de bereiding van het beslag en Allard en Arjan hebben de basisopleiding chefkok goed doorstaan. Ze waren heerlijk en de allerlaatste was voor de vice-president van de PTS, gelukkig was hij met op tijd anders hadden we een groot probleem gehad denk ik …

Halverwege de middag hebben Esther en Nathan een filmopname gehad met 2 studenten. Zij vertelden over hun motivatie om de predikantenopleiding te volgen en wat dit voor hen betekent: volkomen afhankelijk leven met God en Hem vragen waar zij het beste ingezet kunnen worden om de goede boodschap (gospel) te vertellen aan anderen.

We sluiten de dag af met avondeten en aansluitend vierstemmige zangoefening zodat we het lied as weekend in gemeente van Delhi kunnen laten horen.

Dit was alweer de achtste dag van onze reis!

Geschreven door: Jan

Vorig artikelDag 7: zondag
Volgend artikelDag 9 liep in het water
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties