dinsdag, juni 18, 2024

Nog 1 nachtje slapen…

Leesrooster India en liedboekje

Nog 1 nachtje slapen en dan is het zo ver. Om 7.30 uur vertrekken we vanaf de Noordhavenkerk met de bus naar Brussel Airport.

De laatste voorbereidingen zijn vandaag getroffen. We hebben besproken wat we niet mochten vergeten en paklijsten gecheckt. Na de kerkdienst vanmorgen kregen we dansles van Amber: we hebben met z’n allen in een kringetje staan  dansen op “Bewegen is gezond” van Kinderen voor Kinderen. We  hopen dit dansje met de kinderen in India te kunnen dansen.

Van Jonneke kregen we allemaal een mooi notitieboekje waarin we alles op kunnen schrijven wat we willen onthouden. Ook kregen we een boekje met het reisprogramma en elke dag een bijbeltekst met uitleg om te lezen. Dit boekje is (in thuisblijversversie) toegevoegd aan het bericht.

Vanmiddag preekte dominee Van Hijum over de zegen die we aan het eind van de dienst meekrijgen. Het was de laatste uit een reeks van preken over de liturgie. De vraag die centraal stond was: “Wat is zegenen?” En het antwoord luidde samengevat: “God is er voor je! Dat is een stellige belofte waarmee je op weg kunt en die je elkaar mag voorhouden.” Een mooie moedgevende gedachte om mee te nemen als we morgenochtend (gespannen) vertrekken. God gaat met ons mee, we zijn veilig in zijn hand. Daar hebben we ook met elkaar voor gebeden.

Van de kerken in het Zuiden van Nederland hebben we allemaal the Holy Bible (NIV-vertaling) gekregen zodat we met de christenen in India uit de Bijbel kunnen lezen. We hopen de bijbels daar bij hen achter te kunnen laten, als ze zelf geen bijbels hebben.

 

Lees ook deze artikelen eens:

2 REACTIES

  1. Top Esther. Verwacht / hoop heel veel informatie via dit medium te krijgen wat jullie allemaal beleven de komende twee weken.
    Benieuwd of er van slapen veel terecht komt deze nacht.
    We zien elkaar morgenochtend

  2. Heel gaaf dat jullie nu eindelijk India mogen gaan beleven! Zolang naartoe geleefd en gewerkt! Ik wens jullie een super gezegende en inspirerende tijd toe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties