zaterdag, juli 20, 2024

Week 3

Hoi!

Wat leuk dat je mijn blog leest! Misschien voor de eerste keer, misschien heb je hem al meerdere keren gelezen. Ik vind het super leuk dat je zo op de hoogte van mij wilt blijven!

Afgelopen week mocht ik voor het eerst naar het therapiecentrum, zoals ik in mijn vorige blog schreef. Ik benoemde dat de omgeving daar super mooi is en dat er zelfs twee apen rond liepen in de tuin. Dinsdag heb ik daar weer een goede dag mogen hebben. De kinderen krijgen les in Tamil of Singalees waardoor ik de ochtend niet heb kunnen volgen. Wel heb ik genoten van hoe de kinderen muziek maakten tijdens de muziekles. Twee meisjes deden niet mee en probeerden met mij te communiceren. Wat vooral veel glimlachen inhield en tekenen op papiertjes. Ik vind het een leuke ervaring om op andere manieren met mensen in contact te zijn dan alleen via een taal die je beide begrijpt. Het verhaal van een van deze twee meisjes kreeg ik te horen van een collega in de taxi terug naar huis. De moeder en haar broers van dit meisje zijn psychiatrische patiënten waardoor haar vader veel voor hen moet zorgen. Thuis is daarom niet een veilige plek voor dit meisje. Dit is de reden waarom zij langer in dit therapiecentrum zit dan andere kinderen. Vandaag is de dag dat zij naar huis gaat omdat haar zaak wordt behandeld in de rechtbank. Dit wordt een pittige tijd vertelde mijn collega, die elke week een gesprek met haar heeft (en met alle andere kinderen). Dit meisje is door meerdere mensen misbruikt, echt heel erg.. Tijdens de rechtszaak zal dit meisje haar misbruikers weer moeten zien, wat zij moeilijk vind. Echt verschrikkelijk. Ik hoop dat je met mij mee wilt bidden dat dit meisje de komende dagen door mag komen en dat ze een goede toekomst mag hebben. Want veel misbruikte kinderen geloven dat zij geen toekomst meer hebben.

Wat ik verder zie in dit therapiecentrum is heel veel liefde en lol. De kinderen hebben het leuk met elkaar en iedereen functioneert op zijn of haar eigen manier. ’s Middags kwam een kunstenaar les geven in tekenen. Hij benoemde dat hij daar niet komt voor het lesgeven, maar voor het contact met de kinderen. Om echt even te connecten met ze.

Verder ben ik van woensdag tot vrijdag in Nuwara Eliya geweest voor een campagne. Leads heeft dit georganiseerd in samenwerking met Oxfam en Save the Children. Veel vrouwen in Sri Lanka worden lastig gevallen door mannen, seksueel en emotioneel gezien. Ik had het niet gedacht, maar de bus is een van de grootste plekken waar dit gebeurt. De campagne tegen deze intimidatie hield in dat we een mars liepen door de stad en dat er ondertussen werden stickers geplakt in bussen en op tuktuk’s. Op deze stickers staan nummers die je kan bellen als je iemand kent die lastig gevallen is, of als dit bij jou is gebeurd. Door deze stickers in het openbaar te plakken hoopt men ook te bereiken dat vrouwen minder snel worden lastig gevallen in het openbaar. Ik mocht deze dag foto’s maken. Een mooie en interessante ervaring vond ik het. Ik vind het belangrijk dat er opgekomen wordt voor een veilige omgeving!

Naast deze werkweek heb ik nog een beetje sight seeing gedaan in Colombo gisteren. Ik heb de National Independence Hall bekeken, het National Museum, op een street food festival geweest, van alles. Ook leuk dat er een Nederlandse geschiedenis is in Sri Lanka. Nederland bezat ooit de belangrijkste haven van Sri Lanka. Goede business dus. Nederland komt daarom ook een paar keer terug in het National Museum. Ik vind Colombo een leuke stad. Er is van alles te doen in de stad en veel mensen lopen in de straten. Toch kan ik meer van de natuur genieten en even uit de drukte stappen. Ik kijk er dan óók naar uit om mijn laatste twee weken te reizen (:

Ik vind het heerlijk hier in Sri Lanka en de dagen vliegen voorbij. Ik ben hier alweer bijna drie weken. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet. Met name ben ik overdag veel met mensen en ga ik ’s avonds op mijn kamer lekker relaxen. Een prima combinatie vind ik zo. Op geloofsgebied ben ik ermee bezig om God nog meer in mijn leven te betrekken. Door meer stille tijd te nemen bijvoorbeeld. Netflix is voor mij hierin een grote afleider. Daarom ben ik er nu heel bewust mee bezig om dit te minderen. Deze bewustwording komt ook door de 40 dagen tijd en de vraag aan mezelf waar ik mee zou kunnen stoppen. Ik durfde de challenge niet met mezelf aan te gaan om voor een bepaalde tijd te stoppen met Netflix omdat het zo heerlijk ontspannen kan zijn. Maar om voor mezelf een stok achter de deur te hebben, beslis ik op dit moment dat ik de komende week geen Netflix ga kijken. Aiii… Dit gaat wel lastig worden.. Ik denk dat je zonder (of met weinig) Netflix meer kwaliteiten kan ontwikkelen. Wat zou ik doen als ik geen Netflix kijk, oftewel wat laat ik links liggen vanwege Netflix. Welke andere hobby’s heb ik? En welke kwaliteiten ontwikkel ik hiermee. Wens mij maar veel succes, want dit gaat nog wel een moeilijke worden..

Tot volgende week.

 

Liefs Alinde

 

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties