maandag, mei 20, 2024

Nog een paar dagen voor vertrek naar India

Hallo allemaal!

Als u dit leest betekent dit dat u op een of andere manier op deze blog bent gekomen en al onze avonturen (of het gebrek daaraan) kunt volgen, gefeliciteerd! Wij zijn Joëlle en Gerbert en vertrekken op 17 november richting India om daar vrijwilligerswerk te doen in het Duncan ziekenhuis. Het Duncan ziekenhuis ligt in India in de deelstaat Bihar, vlak onder de grens van Nepal. Namens de Universiteit Twente zitten we hier voor onze minor, maar via de Verre Naasten zijn we in contact gekomen met een christelijk ziekenhuis samenwerkingsverband (EHA) en hebben zo een stageplek gekregen in het Duncan ziekenhuis. We staan te popelen om naar India te vliegen, maar eerst zullen we wat over onszelf vertellen zodat jullie een beeld hebben van wie wij zijn.

Ik ben Gerbert, vierdejaars student Technische Wiskunde aan de Universiteit Twente, en voor mijn minor doe ik samen met Joëlle een klein onderzoek bij het Duncan ziekenhuis. Ik ben 20 jaar en ben vrij actief bij de VGST, een christelijke studentenvereniging in Enschede. Ik hou ervan om te schaken, speel vaak gitaar, en geniet van bankhangen voor de TV met mijn huisgenoten. Daarnaast zing ik met veel plezier zo af en toe met een band in de kerk.

Mijn naam is Joëlle, ik ben derdejaars student Management, Society and Technology (dit is gewoon bestuurskunde maar dan in het Engels) en ik doe samen met Gerbert de minor Crossing Borders. Ik ben 20 jaar, woon in Enschede en zit ik ook bij de VGST. Verder hou ik van lezen, voetbal en muziek. Ik ben benieuwd naar India en naar onze stage en ik heb er al veel zin in!

We zullen een kleine 2,5 maand bij het Duncan ziekenhuis stage lopen. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat we de projecten van het ziekenhuis gaan evalueren. De projecten zijn zeer divers; ze gaan over HIV/AIDS, mentale gezondheid, niet-overdraagbare ziektes, zorg voor moeder en kind, mensen met een handicap, en het voorkomen van mensenhandel. Ook zullen we dus een klein onderzoek doen naar één van deze projecten, maar hoe we dit precies vorm gaan geven is nog niet helemaal duidelijk.

We hopen een hele mooie tijd te hebben in India en veel van haar rijke cultuur te mogen leren. Het idee is om jullie ongeveer eens in de twee weken een update te geven via deze blog zodat jullie kunnen zien wat we allemaal doen in het ziekenhuis.

 

Amicaal Groetjes!

Joëlle en Gerbert

Lees ook deze artikelen eens:

6 REACTIES

  1. Succes en geniet van het land. Juie zullen ook wel mindere dingen meemaken. We goren wel weer. Leuk om mee te lezen. Groet van opa en oma de Jonge.

    • Bedankt! Ja daar gaan we wel vanuit. Maar zonder slechte dagen zijn er ook geen goede dus dat hoort er helaas nu eenmaal bij 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties