maandag, mei 20, 2024

Tienerkamp in Kalimpong

Camp di mathetes

Afgelopen week mocht ik meegenieten van een tienerkamp: ‘camp di mathetes’. Dit jaar is het de tiende keer dat dit in Kalimpong gehouden wordt. 

Het wordt georganiseerd door ‘Hariyo kharka’, een organisatie die wordt ondersteund door De Verre Naasten (DVN). 

Zesentwintig tieners deden dit jaar mee. Veelal uit kerken die ook sterke banden hebben met DVN.

Tijdens de 11 ochtenden van het kamp krijgen de tieners les over discipelschap (thema van het kamp), aanbidding, oude en nieuwe testament. De middag start met nog een les en daarna ontspanning in de vorm van debatvoeren, toneelstukje en lied laten zien/horen en een talentenshow.

Donderdag mocht ik een les geven over discipelschap in Nederland. Eerst maar eens checken of ze weten waar Nederland eigelijk ligt.

Ik had een wereldkaart getekend waar ze een cirkel moesten zetten op de plek waar ze dachten dat Nederland ligt. Het bleek toch wel erg lastig te zijn om de juiste plek te vinden.

Daarna hebben de tieners wellicht hun eerste Nederlandse woorden geleerd: trouw, geduld en relatie. De thema’s die ons helpen bij Youth for Christ Zwolle om met tieners en jongeren in de wijk op te trekken. 

De andere lessen worden in Nepali gegeven (taal wat ze in dit gedeelte van India spreken). Dat betekent dat ik er vrij weinig van versta.

Tijdens de lessen heb ik daarom veel tijd om met teamgenoten te kletsen, groentes te snijden en knoflook te pellen. 

Het meest bijzonder is denk ik toch wel het contact wat ik met Angelina (niet haar echte naam) heb. Dat meisje heeft me over haar belabberde thuissituatie verteld en over haar prille geloof. Zij woont in een dorp met vooral Hindoes die niet blij zijn met de komst van een christelijke kerk. Haar ouders nemen hun ouderlijke taak ook niet serieus. Al met al geen veilige leefomgeving voor haar. 

Zij heeft gelukkig Jezus leren vertrouwen en kiest openlijk voor God. 

Wat een sterke meid! 

Superfijn om haar te zien genieten tijdens het kamp waar ze allemaal leeftijdsgenoten om zich heen heeft die ook allemaal in God geloven. Voor haar is dit kamp een enorme bemoediging!

Het kamp is een zegen voor zowel de tieners als de teamleden, dus wat mij betreft blijft DVN dit soort projecten ondersteunen. 

Maar bovenal is het natuurlijk God die alle eer verdient! 

“You’re the God of this city. You’re the King of these people. You’re the Lord of this nation, You are” 

(luistertip: You’re the God of this City van Chris Tomlin) 

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties