maandag, mei 20, 2024

Eerste dagen stage

Vorige week dinsdag begon mijn stage met een driedaagse-meeting met alle leden van de SALT-Alliance. SALT is een alliantie van verschillende christelijke hulpverleningsorganisaties door heel Zuid-Afrika heen. Het was een erg interessante maar ook intensieve meeting. De verschillende organisaties gaven uitgebreide updates wat ze doen en dit was ontroerend en mooi om te zien. De mensen die daar met z’n allen om tafel zaten om te praten over hun organisaties hebben allemaal een enorme passie voor het helpen van mensen. Ze willen mensen een betere toekomst geven. Het was indrukwekkend om te zien dat ze heel veel dingen opgeven en hun hele leven in teken zetten van hun organisaties.

Er was ook gelegenheid om over mijn onderzoek te praten en heb door hun ervaring al weer een nieuwe kijk op dingen mogen krijgen. Het was daarnaast ook mooi om te zien dat ze zoveel tijd maakten voor God in hun meeting. Er werd veel gebeden, gezongen en gelezen. In de keuzes die ze maken voor hun organisaties betrekken ze altijd God. Ze vragen alles aan God (dat is wel eens wennen, als er voor een auto ofzo wordt gebeden..) en hierdoor werd duidelijk waarom ze hun hele leven aan hun organisatie wijden: ze wijden het eigenlijk aan God. Ze hebben me ook leren kennis maken met wat dingen in de Zuid-Afrikaanse cultuur: álle verschillende talen, een echte Zuid-Afrikaanse braai en de grote hoeveelheden rooibos thee. Al met al waren het ontzettend interessante dagen.

Op donderdagmiddag was de meeting afgelopen en toen vloog ik samen met Petros, een medewerker van Transworld Radio KZN, naar Durban. Helaas was het donker toen we aankwamen en kon ik niet veel van de omgeving zien. Ik ontmoette mijn gastgezin, super lieve en vriendelijke mensen, en nam mijn eerste koude douche omdat het warm water het niet deed (hoort er ook bij..). Vrijdag werd ik met een warm welkom ontvangen in het TWR kantoor, ze hadden speciaal cake gebakken, er werd koffie gedronken met z’n allen en er werd voor me gebeden. Ze waarschuwden me: aan het einde van deze drie weken wil je niet meer weg. En toen ik naar buiten keek, naar het prachtige uitzicht over de vallei van de 1000 heuvels, dacht ik dat ze daar misschien gelijk in konden krijgen. Vrijdag werd ik direct al mee genomen voor mijn onderzoek naar een school en naar een AIDS-kliniek en dit bleek direct z’n vruchten af te werpen. Deze week heb ik 2 gesprekken met groepen meiden gepland en kan ik dus echt al starten met mijn onderzoek.

Dit weekend had ik (eindelijk) even tijd om uit te rusten en even bij te komen van alle nieuwe indrukken en alle kennismakingen die ik had gehad. Het was heerlijk om gewoon een boek te lezen op de veranda met een prachtig uitzicht. Maar ik was blij dat ik mee was gegaan met mijn gastgezin naar het strand van Durban. Het was een warme avond en de zon ging net onder. Fish and Chips eten op het strand en bijna volle maan, het was een heerlijke avond.

Lees ook deze artikelen eens:

3 REACTIES

  1. Wauw, gaaf Barbara! Ziet er super mooi uit, en wat heerlijk dat je de ZA cultuur zo mag leren kennen. Succes met je onderzoek en de gesprekken die je deze week gaat voeren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties