maandag, mei 20, 2024
HomeInspiratiereizenInspiratiereis: 2018 - Barbara in Zuid-AfrikaOp naar de volgende organisatie in de West-Kaap!

Op naar de volgende organisatie in de West-Kaap!

Het is alweer even geleden dat ik geschreven heb en inmiddels zit ik helemaal aan de andere kant van het land. De laatste weken in Kwazulu-Natal waren genieten, hectisch en bijzonder! Ik mocht bijvoorbeeld met mijn gastgezin een Natuurpark bezoeken en dat was een bijzondere ervaring. Ik besefte daar maar weer eens dat ik toch echt een plattelandsmeisje ben uit Noord-Groningen die nog niet veel van de wereld heeft gezien. Europa, oke.. maar daar buiten valt het allemaal toch wat tegen. Het is toch wel echt een hele andere ervaring om giraffes, nijlpaarden, neushoorns en zebra’s te zien in hun natuurlijke leefomgeving dan in een dierentuin. Vol verwondering zat ik in de auto naar buiten te kijken, bij mezelf denkend dat God de wereld toch wel erg mooi heeft gemaakt.

Op een zondag werd ik meegenomen door Zoe en Petros, een stel van TWR, naar hun kerk in ‘the valley’. The valley is een soort township. Petros is pastor in de kerk en ze waren er erg trots op, dus ik ging natuurlijk mee. Van veraf kon je de kerk al horen toen we aankwamen. De aanbidding was al begonnen en de hele vallei kon mee genieten. En dat bedoel ik serieus, want ze kunnen zo mooi zingen! Het was echt prachtig. Enige nadeel is dat je wel gehoorbeschadiging in de kerk moet oplopen, want de stereo staat natuurlijk enorm hard.. zodat iedereen in de vallei hun kan horen. Ik viel nogal op in de kerk (enige blanke) en ik werd dan ook vriendelijk verzocht om mezelf even voor te stellen. Iedereen was erg vriendelijk en verwelkomend, het was een speciale ervaring!

De laatste week in KZN was hectisch maar uiteindelijk heb ik afscheid genomen op vrijdag van iedereen bij TWR. Het was een goede tijd bij hen en ik ging toch wel een beetje met een dubbel gevoel weg. In het weekend heb ik nog tijd doorgebracht met mijn gastgezin en op zondag nog de laatste fish&chips gegeten in de zon op het strand van Durban. Zondag vloog ik naar Johannesburg en maandag door naar Kaapstad. Na een incidentje met mijn koffer (die ik gelukkig weer terug heb) kon ik door reizen naar Vredenburg, 120 km boven Kaapstad. Ik blijf me keer op keer verbazen hoe hartelijk mensen je ontvangen en hoe vanzelf het contact mag gaan. De reis van Kaapstad naar Vredenburg was zo voorbij want ik mocht genieten van een nieuw landschap, de bijzondere gesprekken en het meezingen met de gospel muziek.

Vandaag is mijn eerste dag op kantoor bij Mfesane. Zij zijn een gezondheidsorganisatie die vanuit de community zorg biedt. Het is leuk om weer in een nieuwe omgeving te zijn en in een totaal andere organisatie. Deze week houd ik een presentatie over mijn onderzoek en vanuit daar wordt gewerkt aan een planning. Ik heb zin om weer verder te gaan met mijn onderzoek en deze organisatie + de mensen beter te leren kennen!

Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

  1. Lieve Barbara, Wát leuk om te lezen wat je ziet en wat je meemaakt en hoe je van je reis geniet! Ik hoop dat je nu weer verder mag genieten en dat je een goede tijd mag hebben. Én ik heb zin om je weer te zien! Dikke knuffel en een kus, Julia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties