dinsdag, april 23, 2024

De reis naar Soemba gaat beginnen!

Aankomende vrijdag is het zover, dan vertrekken we naar Soemba! De reis wat ons al een lange tijd bezighoudt en waar we enorm naar uitkijken gaat dan echt beginnen. Bezig hield het ons zeker: We hebben in de loop van de tijd meerdere bijeenkomsten gehad waar we meer over de reis, het land en de mensen daar te weten kwamen.

Ook hebben we onder leiding van Bert Kuiper een aantal Indonesische taallessen gehad. Dit hebben we afgesloten met een gezamenlijke maaltijd waar voornamelijk Indonesisch met elkaar gesproken werd. Op uitnodiging van Bert waren er ook een paar mensen aanwezig die ook echt de Indonesische taal beheersen. Het was voor ons een hele uitdaging om een gesprek te voeren in het Indonesisch. Onder andere de zin: “Selamat makan” (lees: eet smakelijk!) leerden we die avond.

 

Ons is verteld dat we op Soemba back-to-basic gaan. Maar hoe ver back is de basic daar? Dat speelt nu een rol in onze voorbereiding. Neem je wel of niet een slaapmatje mee? Wat voor klamboe of slaapzak is handig om mee te nemen?
Pas als we daar zijn zal blijken of we niks vergeten zijn en de juiste beslissingen hebben gemaakt. We hebben er in ieder geval veel zin in en zien er naar uit om de mensen daar te ontmoeten.

Benieuwd hoe onze reis verder gaat? Blijf dan onze blog volgen.

Sampai jumpa!

Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

  1. Dag allemaal, we zijn zeer benieuwd naar de eerste reacties? Geniet er van, al die ontmoetingen, geuren en kleuren! Bert Kuiper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Bijna vlucht gemist

Vrouwenproject

Culturele show

Scholen bezoeken

Nieuwste reacties