dinsdag, juni 18, 2024

Jongerenreis Soemba

Van 14 juli tot 1 augustus staat er een ontmoetingsreis naar Soemba gepland. Tien jongeren, in de leeftijd van 20 – 30 jaar, zullen samen met tien Soembaneesen jongeren gaan optrekken. Het doel hiervan is het uitwisselen van ervaringen op zowel sociaal- als geloofsvlak. Vorig jaar werd, door de Soembaneesen jeugd uit Lewa en Melolo, de wens uitgesproken om Christelijke leeftijdsgenoten uit Nederland te ontmoeten. Deze behoefte is gepeild onder de jongeren uit het Indonesië mission gebied en er bleek genoeg animo te zijn om een ontmoetingsreis te organiseren.

Soembaneesen uit Lewa en Melolo hebben zelf de reis samengesteld. Het zal dan ook een reis worden zonder toeristische attracties maar met veel culturele uitstapjes en ontmoetingen. Zo zullen de jongeren overnachten bij de lokale bevolking, worden er traditionele dorpen bezocht, helpen de jongeren mee op het land en staan bezichtigingen gepland aan een aantal projecten die door Indonesië Mission | Verre naasten worden ondersteunt. Door de survival-achtige karakter van de reis wordt er wel wat aanpassingsvermogen van de jongeren gevraagd. De jongeren zullen echt back-to-the basic gaan.

Er is voor gekozen om de jongeren individueel aan een Soembaneesen jongeren te koppelen. Iedere jongere heeft een eigen ‘buddie’ waar hij of zij mee op zal trekken. Dit biedt de jongeren een unieke kans om letterlijk mee te lopen in het leven van de Soembaneesen en hierdoor alle ins-en-outs van elkaar ontdekken. De afgelopen weken hebben de jongeren al even kort met elkaar kennis mogen maken doormiddel van geschreven brieven. Hierin stelde zij zich kort even voor en konden zij, door de bijgeleverde foto’s, al een gezicht krijgen van hun nieuwe vrienden. Er werden zelfs al een aantal overeenkomsten ontdekt.

Om alvast even in de stemming te komen hebben de Nederlandse jongeren een Indonesische taalles gevolgd. Met wat huiswerk konden ze hiermee ook thuis aan de slag. Woorden als makan, silahkan en sawah weten de jongeren nu te vertalen en uit te spreken. Na afloop van de reis zijn er vast genoeg andere woorden en ervaringen opgedaan.

Wil je de jongeren tijdens deze reis volgen? Houdt dan deze pagina in de gaten! Ook bij terugkomst zullen de jongeren hun ervaringen delen om zo de betrokkenheid bij het werk op Soemba te versterken.

Vorig artikelHet leven in Schoemansdal
Volgend artikelIC Kameroen 2018
Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties