dinsdag, juni 18, 2024

Naar school, een ziekenhuis en afscheid…

Maandag (23 juli)

Bezoek basisschool
Vanochtend hebben we een basisschool bezocht in Waimarang, het dorpje waar we verblijven. We werden verwelkomd door het hoofd van de school. Ze vertelde dat ze het heel bijzonder vonden dat Nederlandse jongeren op bezoek kwamen. Er waren tot nu toe alleen oudere Nederlanders langsgekomen. Daarna gingen we in groepjes langs bij de verschillende klassen. De kinderen verwelkomden ons met een soort groet. Ook zongen we “read your bible” met de kinderen. Deze kennen de kinderen ook in het Indonesisch. Heel erg leuk om dit lied met de kinderen te zingen! Ook kwamen de kinderen naar voren om ons een hand te geven, dit vonden ze erg spannend. Ook deden we een rekenwedstrijdje voor in de klas. We hebben natuurlijk keihard verloren… We bezochten allemaal verschillende klassen en gingen daarna op het plein met alle kinderen op de foto. Daarna waren de meesters en juffen aan de beurt, zelfs zij kregen bijna ruzie om wie als eerst met ons op de foto mocht en wilden het liefst allemaal een eigen selfie maken!

Bezoek ziekenhuis
’s Middags wilden Laura, Chris en Marieke graag het  ziekenhuis in Melolo bezoeken. Samen met een jongen uit de Kampong, gingen we er op de motor heen. Hij liet ons, samen met een aantal verpleegkundigen, alles van het ziekenhuis zien. We zagen de apotheek, het lab, de polikliniek en de kliniek. Ze hebben veel dezelfde spullen als in Nederland, maar alleen het hoognodige en aardig gedateerd. Ze vertelden dat er veel spullen uit Australië komen. Het was een klein ziekenhuis, er lagen maar 9 patiënten. Ook mochten we meekijken met een consult van een patiënt, met een ontzettend grote liesbreuk. Hij moest wel even wachten tot de alle verpleegkundigen met ons op de foto waren geweest. Ook zijn we nog even op de kraamafdeling geweest waar 2 vrouwen lagen met hun pasgeboren kleintje. Het ziekenhuis had geen operatiekamer, wat Laura natuurlijk erg jammer vond. Daarvoor moeten de patiënten naar het ziekenhuis in de hoofdstad Waingapu.

Afscheid vier buddy’s
’s Middags om 16u hebben we afscheid genomen van vier buddy’s, zij zullen dinsdag ochtend vertrekken. Helaas kunnen ze de laatste week niet blijven, omdat ze terug moeten naar hun school in Lewa. We gaven de buddy’s Nederlandse cadeautjes, wat ze leuk vonden! We hielden een groepsgebed en zongen 10.000 reasons met de groep. Het was een emotioneel afscheid, voor de buddy’s was deze week heel speciaal.

 

Vorig artikelWeekend op Soemba
Volgend artikelWoensdag gehaktdag!
Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties