zaterdag, juli 20, 2024
HomeInspiratiereizenInspiratiereis: 2018 - Jongerenreis op SoembaVerbondenheid, kampvuur en Rouveense boekenleggers

Verbondenheid, kampvuur en Rouveense boekenleggers

Zondag
Het was weer vroeg in de ochtend dat we op pad gingen. Om 08.00 uur begon namelijk de kerkdienst die we bezochten. Het was een andere kerk dan vorige week. Bij deze kerk hebben we vorige week nog bomen gepland.

Dominee Zakaria Maramba ging voor in deze kerk. Opvallend was dat onder de gemeenteleden veel oude vrouwen waren en dat er weinig mensen van de leeftijd 20 – 40 aanwezig waren. De dominee preekte over de verbondenheid in Christus, ook deze keer vertaalde Henk voor ons de preek. Wij als Nederlanders hebben voor in de kerk ‘Samen in de naam van Jezus’ gezongen, wat ook aansloot bij de preek. De gemeenteleden zongen ons daarna een lied in het Indonesisch toe. Aan het eind van de dienst hebben we alle gemeenteleden de hand geschud en zijn we met elkaar op de foto gegaan. Na de dienst zijn we naar het huis van de dominee gegaan (dit was op loopafstand) en hebben daar gegeten. Onder het genot van een drankje en muziek hebben we de dag samen met de buddy’s afgesloten bij een kampvuur bij ons huis.

Maandag:
De dag van het afscheid. Het enige wat op het programma stond was de evaluatie, het afscheid en avondeten bij het huis waar Henk verblijft. De kookdames bij ons hadden voor onze laatste lunch extra hun best gedaan en hadden Gado Gado gemaakt, de buddy’s hadden aangegeven dat zij dat het lekkerste Indonesisch eten vonden dus dat moesten we toch een keer gegeten hebben.  We hebben als groep doorgenomen wat we van de reis vonden en met elkaar gedeeld wat indruk op ons heeft gemaakt. Later hebben we in groepjes ook met de buddy’s besproken wat we van elkaar en de reis vonden. Hierna was het tijd voor het afscheid. Voor elk van de buddy’s en andere mensen die onze reis onvergetelijk hebben gemaakt hadden we een aandenken gemaakt; rode zakdoek, hollandse souvenirs, een Rouveense boekenlegger etc. We kregen zelf ook allemaal een cadeautje,  een traditionele handgeweven doek. Tegen de avond zijn we met de truck naar Henks verblijfadres gegaan, onderweg zagen we een prachtige zonsondergang. De kookdames van Henk hadden erg hun best gedaan en hadden een heerlijke feestmaal voor ons gemaakt. Een leuke afsluiter van onze vakantie! Dinsdag middag vliegen we terug naar Bali en daarna naar Nederland.

Ons verblijf in Soemba zit er op. We hebben ontzettend genoten van het land, de cultuur en de mensen. Het was een geweldige ervaring die ons altijd bij zal blijven.

Terima kasih banyak dan Sampai jumpa!

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties