dinsdag, juli 16, 2024
HomeScholenreizenScholenreis: 2018 - Greijdanus Hardenberg naar KeniaDag 6: Aan ’t werk @RITT en samen volleyballen in de brandende...

Dag 6: Aan ’t werk @RITT en samen volleyballen in de brandende zon

Dag 6: Aan ’t werk @RITT en samen volleyballen in de brandende zon

Het is zover, vandaag gaan we op bezoek bij een project van Verre Naasten, de RITT (de Bijbelschool van de RCEA), dichtbij Eldoret. Hier krijgen studenten een driejarige opleiding tot o.a. pastor. Afgelopen jaar hebben wij (het Greijdanus) voor onder andere deze school geld ingezameld.

Na wat ‘landweggetjes’ kwamen de witte schoolgebouwen al tevoorschijn. We reden het terrein op van de bijbelschool. Het leek erg verlaten, maar dat kwam omdat er net een kerkdienst in de kapel was. Toen wij binnen kwamen stonden ze op het punt om het avondmaal te beginnen. Hier konden onze begeleiders aan mee doen. Na wat prachtige nummers te hebben gezongen was de dienst voorbij. Tijd voor typische Keniaanse thee!

Na de thee met de studenten was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. We mochten helpen met hekken bouwen én met schilderen. Tijdens het ‘werken’ kwamen er goede gesprekken los met de studenten. We praatten over de manier van geloven en de verschillen tussen Nederland en Kenia. Ook wilden ze heel graag met ons op de foto en wilden ze contactgegevens uitwisselen.

Natuurlijk is een pauze op zijn tijd ook fijn. Dat deden wij dus ook bij de lunch. We aten rijst, bruine bonen en aardappels. Het was erg lekker!

Na de lunch was het tijd voor een rondleiding. De president (‘directeur’ Bijbelschool) liet met trots alle gebouwen zien! De bibliotheek, grand hall, slaapplekken en een boerderij. Voor ons was het een prachtige manier om te zijn wat met ons opgehaalde geld gedaan werd! Bij de boerderij werden twee kalfjes vernoemd naar Aisha en Marieke.

In de ochtend hadden wij een voetbal en een volleybal gekocht. Er was ook nog gelegenheid deze uittesten! Midden tussen de koeien deden we een potje volleybal. En wat zijn de Kenianen sportief!

Kortom, een geslaagde/inspirerende/top dag! Morgen mogen we les gaan geven op een middelbare school. Dan zal er ook weer blog zijn, leest u dan weer?

Lees ook deze artikelen eens:

2 REACTIES

  1. Hoi Marieke(en alle anderen)
    Wat een mooie belevenis voor jullie en wat zullen jullie onder de indruk zijn.
    We volgen je iedere dag Marieke en wat een prachtige foto van je met al de andere kids.
    Heel veel plezier de komende tijd
    Lieve groetjes van Anne en Gerard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties