dinsdag, juli 16, 2024
HomeScholenreizenScholenreis: 2018 - Greijdanus Hardenberg naar KeniaDag 7: 800 gillende meiden, selfies en een eigen boom!

Dag 7: 800 gillende meiden, selfies en een eigen boom!

Door Tim, Marieke, Rodi en Aisha
‘Big welcome to the Moi Nangilli Girls Highschool’ zei de directrice. Met z’n allen liepen we haar kantoor binnen. We werden hartelijk ontvangen! Na een korte kennismaking bespraken we het programma van de dag. Eerst mochten we meekijken in de lessen: speciaal voor de 2 leraren kregen we ook les in ‘hun’ vakken:  wiskunde, aardrijkskunde en gym.

De lessen waren erg bijzonder. We leken wel beroemd! Iedereen vond het geweldig dat wij bij hun in de klas kwamen. Zittend achter de tafeltjes probeerden we met de lessen mee te doen. Het was mooi dat ze ons echt bij de les betrokken. Ondanks de moeilijke lessen was het super leuk. Zowel het volgen van de lessen als het ontmoeten van de meiden! Er kwamen veel verhalen los, ze wilden van alles van ons weten.

Na een lunch was het tijd voor een rondleiding over het terrein. Alles lieten ze aan ons zien: de kantine, klaslokalen en slaapkamers. Het was best heftig om te zien hoe dicht de meiden hier bij elkaar slapen. Een zaal vol stapelbedden met voor ieder een metalen kist. Ook de sanitaire voorzieningen konden wel een opknapbeurt gebruiken. Maar voor Keniaanse begrippen was het prima voor elkaar!

Omdat het zo bijzonder was dat wij ‘visitors’ op bezoek kwamen, wilden ze een blijvende herinnering aan de dag. Ieder van ons kreeg daarom een gelegenheid om een eigen boom te planten! Dus nu hebben we allemaal een boom met onze eigen naam erop in Kenia staan J.

Alle selfies en foto’s waren genomen, dus we konden verder naar het volgende onderdeel, een bijeenkomst met de meiden van de school. 800 gillende meiden!! Tijdens deze bijeenkomst was het tijd voor onze presentatie. We leerden de meiden dingen over Nederland en onze school. Ook gaven we ze de kans om vragen aan ons te stellen. Zoals: ‘Do you wear uniforms at school?’ of ‘Can you sing your national anthem for us?’ Dat hebben we natuurlijk vol overgave gedaan!

We kregen allemaal een mooie Keniaanse doek cadeau, dronken nog een kopje Keniaanse thee en vertrokken moe en vol indrukken weer fijn naar ons guesthouse. Tenminste, dat dachten we… Want de pastor van de school, die met ons meereed, brachten we terug naar huis. En daar werden we uitgenodigd om te blijven eten. We aten een typisch Keniaanse maaltijd, met onder andere our galli; pure maïs.

Daarna was het dan toch tijd om terug te gaan naar het guesthouse. Of toch niet, we werden namelijk aangehouden door de politie, voor een controle! Hierna, en deze keer echt, gingen we terug naar het guesthouse. We waren 2 en een half uur later terug dan verwacht!

Dus was het een lange / bijzondere dag met weer veel indrukken. Vrijdag gaan we naar de markt en terug naar Nairobi. Tot dan!

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties