zaterdag, juni 22, 2024

Dag 3: ‘Praise the Lord!’ ‘Amen!’

(Door meneer Koelewijn en meneer Maring)
Vandaag was een intensieve dag, met name mentaal. Om half 8 zaten we aan het ontbijt. De vrouwen in lange rokken en de mannen in nette overhemden. Want: vandaag is het zondag! We moesten flink ontbijten, want er stond een lange kerkdienst op het programma.  (3 uur lang) ‘Hebben ze hier twee diensten dan? En gaan we dan ook twee keer?’  Dit was uiteraard een hele goede vraag.

Eerst nog even een officieel moment…
Half 10 vertrokken we richting de Reformed Church of East Africa Kawangware. Deze kerk staat midden in de op een na grootste sloppenwijken van Nairobi. Een plek waar de kerk het beste de mensen kan bereiken en bemoedigen. Na een hartelijk ontvangst door de voorzitter van de kerk werden we meegenomen naar kantoor. Daar ontmoetten we een heel aantal stafleden en hoorden we het verhaal over het ontstaan van deze kerk in de sloppenwijk. Na deze introductie gingen we naar de kerkzaal, waar de band al stond te spelen.

… en daarna dansen en springen tijdens de kerkdienst!
De dienst was totaal anders dan wij gewend zijn. Er speelde een band, de mensen stonden te klappen en te springen tijdens een aantal liederen. De kinderen van de kerk zongen een lied en gingen vervolgens een eigen programma volgen. Ook de oudere jeugd van de kerk zong een lied. Een heel aantal stafleden heeft een taak in de kerk:  Iemand voor het welkom heten, iemand die met ons ging bidden, iemand voor de afkondigingen en pastor Jonah (een van de dominees van onze lokale partner) voor de preek. Een preek over de christelijke wapenuitrusting. Er werd tijdens deze dienst ook een speciaal dankgebed gehouden voor het nieuwe keyboard en de nieuwe kansel. De oude kansel was omver gelopen door de kinderen van de kerk en was in duizenden glas stukken uiteen gevallen.

‘In Canon :-)’
Uiteraard hadden wijzelf ook een aandeel in de dienst. We werden op het podium geroepen om ons zelf voor te stellen en om een lied te zingen. We zongen ‘Ik stel mijn vertrouwen’ , in CANON!  Aan het einde van de dienst wensten we elkaar de zegen toe om die vervolgens af te sluiten met een high five en een knuffel.

Kletsen, spelen en foto’s maken!
Na de dienst mochten we genieten van een lekkere lunch met de stafleden, klaargemaakt door de jeugd van de kerk. Na afloop van de lunch hadden we tijd om te spreken met de jeugd over van alles en om nog wat en te spelen met de kinderen van de gemeenteleden, waarvan veel ook uit de sloppenwijk. Het was vooral leuk om veel foto’s te maken van elkaar. Rond een uurtje of 4 gingen we weer terug naar het hotel, hier konden we even relaxen en vooral alle indrukken even verwerken.

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

4 REACTIES

  1. Wauw wat een reis… wat een indrukken… en dansen en springen in de kerk moeten we ook maar eens (vaker) in Nederland doen… alles tot eer van God! Nog een goede tijd samen! Rob en Ina Oosterhof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties