maandag, mei 20, 2024

Onze vuurdoop in Oeganda!

Vrijdag 22 februari

Na een zeer korte nacht werden we vanochtend wakker in een zonovergoten tropische tuin. Onze accommodatie Gorilla African Guesthouse is goed bevallen. Tijdens onze brunch schoof Samuël, jeugdleider van PCU (Presbyterian Church Uganda, de partnerkerk van Verre Naasten) bij ons aan. Met zijn enthousiasme maakte hij ons gelijk vertrouwd met de Oegandese cultuur. Hij gaf ons een eerste taalles. Hij was vandaag onze gids en liet ons Entebbe zien: wat een ervaring.

De hele omgeving bruist van leven. Iedereen probeert met de meest verschillende activiteiten uit de armoede te komen. De gemoedelijkheid in persoonlijke omgang, maar ook het verkeer is indrukwekkend. Een boottocht op het Victoriameer en een bezoek aan een prachtige dierentuin stonden ook op het programma. Inmiddels was ook David, coördinator van de PCU in heel Oeganda, aangesloten.

Onderweg ontmoetten we bijzondere mensen, die vanuit hun armoede ook met ons wilden delen, en bleven we niet onopgemerkt als lange blanke mensen. Die bleke kleur is vandaag al wel veranderd, want de zon deed krachtig mee aan deze mooie dag.

We sloten de dag af met een bezoek aan de prayernight in één van de kerken van de PCU in Kampala. Daar werden we hartelijk welkom geheten. Er werd gezongen, gedanst en gebeden. Het was prachtig en ook emotioneel om te ervaren hoe diep geworteld onze liefde tot God is, ook al uiten we dat ieder op onze eigen manier. Ook nu waren er hartelijke relaties en persoonlijke betrokkenheid.

Kortom: een dag vol met uiteenlopende indrukken. Onze vuurdoop in Oeganda is een feit!

 

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties