dinsdag, april 23, 2024

Een hapje uit Jolijns arm?


Vanochtend ging om 8:00 de wekker, om 9:00 zaten we aan het ontbijt-redelijk Nederlands deze keer-cornflakes met melk en ‘brood’. Vervolgens gingen we om 9:30 uur richting de Grace Academy. Op de Grace Academy kregen we van Yankee (de vrouw van Mathias Subba) een rondleiding.

We begonnen bij de jongste kinderen, ongeveer 3 jaar oud. In het begin waren ze heel verlegen, maar later wilden ze graag op de foto. Bij de kinderen van vijf jaar oud stelden we onszelf voor en zongen we liedjes als: “hoofd, schouders, knie en teen”. Ook was er genoeg tijd om elkaar te leren kennen door vragen te stellen. We hebben aan iedereen Nederlandse snoepjes gegeven om te proberen. De meeste dingen vonden ze erg lekker, maar drop vonden ze eerder smaken naar een medicijn.

Toen we alle klassen gezien hadden, liepen we terug naar het huis van Subba voor de lunch. Als lunch hadden we “momo”, dit zijn een soort deegballetjes met vulling (groente of vlees).

Na de lunch liepen we terug naar de school. Daar hadden ze een welkomstceremonie voorbereid. Eerst kregen we -zoals inmiddels gewoonlijk- een sjaal van Grace Academy. Daarna kregen we verschillende mooie optredens van de schoolkinderen voorgeschoteld. Bijvoorbeeld: tjoetjoewa” en een Nederlands liedje aangeleerd door een vrijwilliger uit België. Ook kregen we een mooie dans te zien. Toen de ceremonie af was gelopen was het onze beurt.

Wij begonnen met ons kort voor te stellen. Daarna hebben we verschillende filmpjes van onze school en de lessen laten zien. Daarna gingen we Hollandse spelletjes met ze spelen. Bij koekhappen waren een paar wel heel enthousiast, want in plaats van de koek werd er een hapje uit Jolijn arm genomen ;). Ook ezeltje prikje beviel goed. Vervolgens hebben we kort verteld over Nederlandse onderwerpen. We sloten weer af met “lees je Bijbel, bidt elke dag”.

We gingen door naar de studio van Mathias. In de studio maakt hij samen met een band muziek, radio en televisie-programma’s. Het was erg mooi om te zien hoe enthousiast hij was, en mooi de studio er uit zag! We kregen daarna ook nog snel rondleiding in het gebouw van de kerk. We kregen van Mathias en zijn broer ook nog een zelfgeschreven boek.

Daarna was het voor ons weer een goede gelegenheid om souvenirs te shoppen. We hebben allemaal weer veel gekocht. Ook de taxirit naar huis was weer een bijzondere ervaring! Rond 19:30 gingen we eten: eierwraps, roze kroepoek en een soort falafel. Dit was onze dag vandaag!


Lees ook deze artikelen eens:

Populaire artikelen

Bijna vlucht gemist

Vrouwenproject

Culturele show

Scholen bezoeken

Nieuwste reacties