zaterdag, juli 20, 2024

Happy glorious new year!

Voor iedereen een ‘happy glorious new year’ gewenst! De feestdagen zijn al weer even achter de rug en wij kijken er met mooie herinneringen op terug.

24 December was er door het ziekenhuis een kerstlunch georganiseerd. Alle medewerkers van het ziekenhuis, hun families, oud medewerkers en vele mensen die met het ziekenhuis in verbinding staan waren hierbij aanwezig. Heerlijk in het zonnetje werd er genoten van een rijstmaaltijd. Ook kreeg iedereen van een geheime ‘christmas friend’ een cadeau. Wij werden verrast met een heerlijke warme muts, die komt ons hier vast nog van pas!

De volgende dag, kerst, genoten we van een mooi georganiseerde kerkdienst. Er was veel ruimte voor muziek en de boodschap ging over onze reactie op kerst; een keuze tussen haat (als Herodes) of aanbidding (als de herders en de wijzen). Na de dienst werd er koffie gedronken en waren er allemaal overheerlijke baksels om te proeven. Ook onze appeltaart viel erg in de smaak. ’s Avonds waren we uitgenodigd bij een familie thuis en aten we samen met hen. Erg gezellig en mooi. We hebben natuurlijk aan thuis gedacht, maar de dag ging zo snel voorbij dat er niet veel ruimte was om te missen. Tweede kerstdag bestaat hier niet en dus waren wij, net als iedereen hier, op 26 december in het ziekenhuis te vinden en was het een dag als alle anderen.

Oud en nieuw was wel speciaal om hier te vieren. Of beter gezegd, het was dat de kalender zei dat het 31 december was dat we wisten dat het oudejaarsdag was. Zonder carbit schieten, vuurwerk, oliebollen en appelflappen, voelt het wel een beetje vreemd. We hadden een normale zaterdag; een halve dag werken, de was doen, even naar de markt, etc. Maar geen geknal, niets dat wees op oudjaarsdag. ’s Avonds is er een watch night service. Om 21.00 uur gaan we naar de kerk op de campus. De dienst bestaat uit zang, prediking, gebed, delen waar we dankbaar voor zijn in het afgelopen jaar en iets voor twaalf staan we allemaal met een brandende kaars in de hand, en zingen we: ‘light of the world you came down into darkness’. Dan is er stilte voor gebed en al biddend gaan we het nieuwe jaar in. “Happy new year! God is good, all the time. And all the time, God is good!” Buiten is een kampvuur gemaakt en daar wenst iedereen elkaar een mooi en gelukkig nieuw jaar toe.

De nursing studenten zijn allemaal weer terug op de campus. Ze hadden twee weken vakantie om kerst bij hun familie door te brengen. Het is even weer wennen voor ons dat er ’s ochtends zo’n 8 eerstejaars studenten op de afdeling lopen en later ook nog een aantal tweedejaars studenten. Maar leuk is het ook. Deze week kregen de eerstejaars uitgelegd hoe ze de bloeddruk en temperatuur kunnen meten bij de patiënten. Garreltje kon ze helpen en uit leggen waar ze op moesten letten, dat was leuk.

Deze week mochten we een dagje mee kijken op de operatiekamers. Toen de eerste operatie van start ging, werd er gevraagd of we wouden assisteren. Geen tijd om na te denken, voor Mirjam het wist stond ze steriel en stond ze er met haar neus bovenop. Een enorme belevenis. We hebben ook nog een paar andere ingrepen gezien.

In de tijd dat we hier nu zijn hebben we verschillende leuke verpleegkundigen leren kennen. Vorige week namen twee van hen ons mee naar een stukje natuur hier in de buurt. We liepen langs een rivier en waren dicht bij de heuvels. Wat heerlijk om iets anders te zien dan alleen huizen, hutjes, vuilnis en veel – heel veel mensen. En afgelopen zaterdag zijn we naar Dehradun geweest, een stad een uur hier vandaan. Dat was wel even wat anders dan het plattelandsdorpje waar we normaal naar de markt gaan. We hebben voornamelijk veel van de omgeving gezien. Zo reden we door de bergen en zijn we bij de Ganges rivier geweest. De neef van de verpleegkundige was onze taxi chauffeur, onderweg deden we verschillende stops bij mensen die hij kent. Bijzonder dat we bij onbekende mensen dan zo gastvrij worden ontvangen en een kijkje in hun leven mogen nemen. ’s Avonds zaten we bij familie van de verpleegkundige te eten en hadden we een leuk gesprek met zijn dochter die ook verpleegkundige is.

De tweede zondag van het nieuwe jaar wenste de dominee ons een ‘happy glorious new year’. Het kan zomaar zijn dat de jaarwisseling van vorige week onze laatste was. God’s glorieuze terugkomst komt steeds dichterbij. Misschien vandaag. Misschien dit jaar. Dit nieuwe jaar moeten we door gaan met leven voor God en klaar zijn voor Zijn komst. Beseffen hoe gezegend we zijn met zo’n prachtige toekomst voor ogen. Happy glorious new year to you all!

 

Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

 1. Hallo Mirjam en Garreltje

  Wat mooi om te lezen hoe jullie werken, en wat jullie allemaal doen.
  Fijn dat jullie het goed hebben en zoveel voor de mensen kunnen betekenen .
  God’s zegen toegewenst bij jullie werk!

  Hartelijke groeten,
  Bert en Ineke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties