dinsdag, juni 18, 2024

Teun – Bezoek Little Lambs

Maandag 24 oktober zijn Enosh en ik naar de pre-school ‘Little Lambs’ geweest, met het openbaar vervoer. Ik heb in verschillende Tuk Tuks, bussen en zelfs in een trein gezeten.

De pre-school Litte Lambs is naast een CRCSL kerk en wordt geleid door 3 juffen (elk een groep) en een leidinggevende, miss Primrose. Na een wat aarzelend begin heb ik toch een klein uur met haar gesproken over de pre-school, wat de lessen betekenen voor de kinderen, hun ouders en de plaatselijke buurt. Alle kinderen zijn boeddhistisch, terwijl de pre-school christelijk is. Toch begint elke dag met gebed en het zingen van hymnes (gezangen). Elke religie en bevolkingsgroep is er welkom.
Ik vind het vrij bijzonder dat de boeddhistische ouders hun kinderen naar deze school sturen, omdat ik hier veel andere verhalen heb gehoord. Namelijk dat ze niet bepaald open staan voor christenen, maar ze hebben daar geen bezwaar tegen, zolang er maar niet word geprobeerd hen te bekeren, verteld Miss Primrose.

Wat deze pre-school verder bijzonder maakt is dat de kinderen meer leren dan op meeste andere pre-schools. Rekenen, Schrijven en dat in 2 talen; Engels en Singalees. Dit is belangrijk om de kinderen voor te bereiden op hun examen (jaja, op die leeftijd al) en interview, om toegelaten te worden tot een goeie school. In Sri-Lanka betekent een slechte opleiding namelijk geen werk of met een laag salaris. Hierdoor moeten ze later geld lenen en komen ze steeds meer in de problemen.
De kinderen op deze pre-school komen meestal uit arme gezinnen, waar soms ook alcohol- of drugsmisbruik is. Dat is schrijnend om te horen, maar het is prachtig om de kinderen zo te zien stralen tijdens de lessen en in het speelkwartier. Op de pre-school kunnen ze in een veilige omgeving spelen en leren. Aan het eind hebben de kinderen nog wat gezongen voor ons, inclusief the Little Lambs Song. Had ik niet willen missen.

 

Lees ook deze artikelen eens:

2 REACTIES

  1. Hoi Teun, leuk om je ervaringen te lezen. Mooi dat je bij Little Lambs was. Doe de hartelijke groeten aan Heshan en Dilushka en de anderen bij CRCSL en straks bij BTC!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties