maandag, mei 20, 2024

Teun – De eerste dagen

2015-10-12-15-36-47

Het was een druiligere woensdagmiddag toen ik via Dusseldorf en Abu Dhabi naar Colombo vloog.

Aangekomen in Colombo (om 20:00) was het eerst even zoeken naar mijn pick-up. Ik zag nergens mensen met een bordje staan met mijn naam erop. En aangezien het nogal warm is, zo tegen de 30 graden, was het even zweten. Gelukkig kon ik een telefoon lenen van een vriendelijke taxichauffeur en was het daarna zo geregeld. Achteraf hadden ze mij wel zien lopen, maar wisten niet zeker of ik het was. Volgende keer zal ik zelf een naambordje meenemen.

Heshan en Dilushka (begeleiders vanuit de projecten) hebben mij naar mijn gastgezin gebracht. Een dik uur rijden en rijden maakt hongerig, dus we hebben een tussenstop gemaakt bij een lokaal eettentje die zij wisten. De McChicken was erg lekker.

Gastgezin

Aangekomen bij mijn gezin, werd ik hartelijk verwelkomd. De familie Perera (vader, moeder en 2 zonen Enosh (24) en Yoel(18)) zijn echt heel vriendelijke mensen. Na kennisgemaakt te hebben en ongemakkelijk bij elkaar te hebben gezeten, gingen Heshan en Dilu weer naar huis.

Op vrijdag heb ik ontbeten met brood en een curry (dahl). Dat moet over het brood heen als een soort beleg. Wist ik niet, dus ik pakte de lepel en begon het op te eten als een soort pap. Dat was dus niet de bedoeling. Verder heb ik mij deze dag vermaakt in een openluchtmuseum over de Srilankaanse geschiedenis en rondrijden in Colombo.

Ik word goed verzorgt door mevrouw Perera. Ik mag ook eerst aan tafel, en als ik tevreden ben, gaat de rest eten. Dit was ik uiteraard niet gewend, dus ik vroeg ze om bij mij te komen zitten, “non non non, dat was niet de bedoeling.” Oke, prima. Dus, ik eet alleen.

Dit wijst wel op enorme gastvriendelijkheid hier in Sri Lanka. Wat erg ver gaat in dit gezin, ik mag eigenlijk nog niet eens mijn bord in de keuken zetten als ik klaar ben met eten. Enosh heeft mij inmiddels het een en ander uitgelegd over de gebruiken hier.

Weekend

Zaterdag ben ik met Heshan en Dilu (allebei rond de 30) naar Galle gereden. Naar een oud Nederlands fort, die heel goed bewaard is gebleven, ondanks de lange burgeroorlog en Tsunami in 2004

Zondag, eerst naar de kerk. Mijn gastgezin gaat naar de CRCSL, Cristian Reformed Church of Sri Lanka. Deze heette eerder de Dutch Reformed Church. De Nederlandse geschiedenis is goed terug te vinden in de oude kerk. Na de dienst hebben we thee gedronken bij de kerk en ik had geluk, want de jaarlijkse kledingmarkt (t.b.v. een goed doel) was die dag.  Helaas zat er niks voor mij bij 🙂

Onderweg naar huis heb ik een heerlijke King Coconut (kokosnoot met een rietje) gedronken. Voor lunch had mijn gastgezin een rijstgerecht gehaald. lekkere afhaalrijst, met kip. Ik was wel gewaarschuwd dat het misschien iets of wat pittig kon zijn… Nou dat heb ik geweten, het stoom kwam mijn oren uit. Dus die ervaring is ook binnen.

Maandagochtend (24-okt) ben ik welkom in Dehiwala Pre-School. De school die gesponsord word door Verre Naasten. Hierover meer in mijn volgende blog.

 

 

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties