maandag, mei 20, 2024

Zondag 23 oktober: kerk en cultuur

Vanochtend hoopten we met zijn allen dat onze koffers al waren aangekomen op het vliegveld. En dat was gelukkig het geval, want we moesten wel nette kleren voor de kerk kunnen aandoen.

Nadat we nette kleren hadden aangetrokken, moesten we nog wel een beetje opschieten, want er waren een aantal die zich hadden verslapen. Toen we de kerk na een tijdje hadden gevonden, werden we gelukkig goed ontvangen ondanks dat we wat te laat waren.

De kerkdienst was heel anders dan dat wij zijn gewend in Nederland. Al snel nadat we waren binnengekomen, begonnen ze voorin de kerk te zingen. Ze zongen geen psalmen, maar zongen met een aardig tempo en al snel begon de hele kerk mee te dansen. Tegen de tijd dat wij mee gingen doen, had Joel de smaak al te pakken, die danste namelijk met een hoog tempo mee. De preek was ook niet zoals we het gewend zijn, want de predikant die praatte zo hard dat je er soms wel van schrok. De preek ging over hoe je God kunt volgen in je dagelijks leven.

Na 3 uur en een kwartier was de kerk afgelopen. Het was mooi om de dienst mee te maken. We beleven dingen misschien anders, maar we konden wel steeds merken dat het gaat over dezelfde God. We hebben nog wat doorgepraat met jongeren uit de kerk. Hierna reden we naar Davids huis waar we te eten kregen. We kregen rijst, pindasaus, aardappels en een soort van bananen pure. Dit smaakte gelukkig goed en we konden toen met een volle maag naar een cultuurshow.

De cultuurshow was buiten waar we op een soort van tribune zaten. Achter een tafel omdat we daar tijdens de show eten en drinken kregen. De show was best wel indrukwekkend met veel gedanst. Ook was er nog een cabaretier die goede grappen maakte. Na afloop mocht het publiek ook nog eens naar voren komen om mee te gaan dansen. We hebben tijdens deze dans ook weer veel verschillende mensen ontmoet en ook veel foto’s en filmpjes gemaakt. Het eten was ook lekker. We konden allerlei salades, aardappels, sausjes en bbq vlees opscheppen. Er was ook geit, maar dat viel wel een beetje tegen. Na de einddans met zijn allen zijn we weer terug naar ons hotel gegaan waar we nog een beetje hebben nagepraat. En daarna zijn we gaan slapen.

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties