maandag, mei 20, 2024

Zondag, een dag als alle anderen?

Zondagmorgen gaat om 8 uur de wekker, onze eerste nacht in Kalimpong is een feit. We hebben er zin in vandaag! Om negen uur staat er een heerlijk ontbijt voor ons klaar: gebakken eitje versierd met wortel en kruiden, soort couscous, brood met rauwkost salade & jam en pindakaas voor de extra broodjes. De chai thee is behoorlijk zoet, ze drinken dat met behoorlijk veel melk en suiker. Na de maaltijd nog even onze liederen oefenen voor tijdens de kerkdienst. Jolijn kan ons mooi begeleiden met de piano!

Om 11 uur start de dienst en zitten we als gasten vooraan. Tijdens de dienst worden we behangen met sjaals en voorgesteld aan de Gemeente. Ook mogen we een doop meemaken van twee jongens van 16 jaar die tot geloof zijn gekomen. Het is een prachtige dienst! Wat mooi om hier kerk te zijn met een eigen culturele saus! Na twee uur worden we buiten opgewacht met thee en koekjes. We gaan een hapje eten bij een gemeentelid. Soep met een soort chilisaus (zeer hot!) met ketjap en noedels.

Met de jeugdgroep hebben we smiddags een meeting. Nadat zij voor ons een mooi lied zingen, stellen we ons uitgebreid voor. Een voor een vertellen we wat over onszelf met een collage of filmpjes. Daarna gaan we uiteen in drie groepen, om elkaar beter te leren kennen. Ook bespreken we een bijbelgedeelte. Uit Nederland hebben we wat snoep meegenomen: Engelse drop, pepermunt en oud Hollandse snoepjes. Zoetigheid vinden ze wel heel erg lekker! De zakken waren in een mum van tijd leeg. Het spel “over de streep” was ook een goeie gooi. Nog even wat foto’s maken en dan naar huis.

Voor Tephillah en Emonah (dochters van Subba), wacht nog een klein verjaardagsfeestje. Beiden waren onlangs jarig en daar horen natuurlijk cadeautjes en de bijbehorende Nederlandse liedjes bij! Eerste even een paar poffertjes bakken om een Hollandse lekkernij te proeven, volgens mij viel dat wel in de smaak!

Daarna nog gegeten en morgen voorbereid. En nu lekker slapen!

Lees ook deze artikelen eens:

2 REACTIES

  1. Heel gaaf om zo met jullie mee te reizen. Wat een bijzondere ervaringen en ontmoetingen allemaal. Geniet van deze bijzondere tijd met elkaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties