zaterdag, juni 22, 2024

Dag 8: Zon, tempels, shoppen en bruiloft!

(Door Ina) Gisterenavond stak er een guur windje op in Kalimpong en midden in de nacht onweerde het zelfs. We dachten daarom dat onze laatste dag hier koud en nat zou worden. Maar gelukkig was niets minder waar en we werden wakker van overweldigde zonnestralen. Onze gemoedstoestanden waren deze week al erg goed, maar de zon maakte deze nog beter. Na een heerlijk ontbijt met ei, Nepalese wraps met kapucijners, heerlijke limonade en cornflakes gingen we op pad om vandaag veel mooie dingen te zien.

We begonnen met een spannende autorit en we zijn blij dat we deze zonder teveel schade er vanaf brachten. Het verkeer is hier namelijk wel bijzonder, heel veel auto’s met heel veel mensen daarin gepropt en hele smalle straatjes. Dat gaat niet altijd goed, maar met extreem veel getoeter en geduld komt iedereen toch bij zijn bestemming aan. We hebben hier erg van genoten, maar soms ook verschillende kleuren gepoept van angst.

Vandaag besloten we om tijdens het passeren van andere auto’s daarin ballonnen te stoppen, dit was hilarisch. Jacolien was hierin een ster en de ballonnen werden zelfs met stichtelijke teksten professioneel in auto’s gedrukt. Prima reclame voor ons geloof en het Greijdanus (daar waren de ballonnen van)!

We starten onze avonturen bij de hindoeïstische god van de apen. Een behoorlijk lelijk beeld, maar de blauwe lucht en onze prachtige verschijningen maakte de foto’s toch mooi. Vervolgens kwamen we bij een boeddhistisch klooster, waar een aantal monniken aan het bidden was in een tent. Heel indrukwekkend hoe ze hun leven aan hun geloof wijdden en hoe gedreven ze bezig waren. We mochten alles vastleggen en ook met een paar jonge Nepalezen op de foto. Even verderop stopten we bij een toeristische trekpleister, een park met uitkijkpunt en paardjes. Emma en Hagar hebben ons even hun paardrijd skills laten zien. We zijn daar begonnen met leuke dingen kopen voor onze familie en vrienden.

Hierna gingen we naar het centrum van Kalimpong om daar nog meer souvenirs en andere schitterende dingen te kopen. Onze bodygard en kameraad Barden nam ons mee naar geschikte winkeltjes en had erg veel geduld met alle shoppende dames. We waren natuurlijk nog niet klaar, maar moesten wel stoppen om naar de bruiloft te gaan. Dit was fantastisch. Er waren ongeveer 1500 party people en alles zag er super mooi uit. Het bruidspaar was heel mooi en erg vriendelijk. We kregen heerlijke bruidstaart en er waren vier soorten eten om uit te kiezen; oriëntaal, chinees, Indisch en Nepalees. Alles was goed geregeld en voor ons bizar om op een bruiloft te zijn van mensen die je niet kent en dat toch iedereen zo vriendelijk en gastvrij is.

Toen we vertrokken, hadden we nog wat oponthoud omdat onze auto’s ingebouwd waren door andere auto’s. Een aantal bestuurders leek het goed om gewoon ergens hun auto te parkeren, voor andere auto’s. Dit was best grappig, gelukkig waren binnen 20 minuten alle bestuurders opgetrommeld en konden we verder; naar nog een boeddhistisch klooster. Dit klooster was erg kleurrijk en mooi geschilderd en er leefden ook monniken. Hierna mochten we tot groot plezier van onze mannen (Barden en Dick) lekker verder shoppen.

Voor ons avondeten woonden we nog de devotion bij in het weeshuis. Deze leidde Hagar. Na een korte overdenking was er nog playtime met de kids: we speelden ‘Over de streep’ en ‘Wie ben ik’. Vooral dat laatste was een groot succes! Om 20 uur hadden we hier ons laatste avondmaal en hebben we de familie bedankt. Mathusela (het broertje van onze gastheer Mathias) was er ook bij. Hij studeert in Kampen en is een grappige man. Hij schrijft veel boeken en we hebben er nog één gekregen. Daarna hebben voor elkaar berichten geschreven, zodat we later deze toffe reis en reisgenoten kunnen herdenken.

Morgen hebben we een lange reisdag in het verschiet, dus geen blog. We hopen jullie allemaal maandag weer te zien.

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties