dinsdag, juni 18, 2024
HomeScholenreizenScholenreis: 2022 - Gomarus Drachten naar Zuid-AfrikaWoensdag 12 oktober: lesgeven op basisschool Lesedi

Woensdag 12 oktober: lesgeven op basisschool Lesedi

In de ochtend begonnen we weer met een lekker ontbijt. Daarna gingen we al snel op weg naar de christelijke basisschool Lesedi in Soshanguve. Daarvoor hadden we Christien bij haar huis opgehaald.

Toen we na ongeveer een uur rijden aankwamen, werden we welkom geheten door de directrice van de school en kregen we een rondleiding door de school van 7 grades. Daarna hadden we een pauze en de kinderen ook en gingen we spelletjes doen. Voetbal vonden veel kinderen erg leuk. We hadden ook een voetbal meegenomen die ze mochten houden. Daar waren ze erg blij mee. Het zaklopen met jutezakken vonden ze ook erg leuk, net als het spijkerpoepen en het touwtjespringen.

Na de pauze gingen we in 2 groepen langs de klassen en deden we een quiz met plaatjes en woorden van het Nederlands met de kinderen. Na de quiz lieten we ze drop, stroopwafels en pepernoten proeven. De meeste leerlingen vonden het drop wat minder en de andere twee erg lekker en waren er erg enthousiast over. En bij de iets jongere kinderen lieten we ze alleen proeven en gaven een kleurplaat. En bij de iets hogere lieten we de klompen ook nog zien aan de kinderen en lieten een paar proberen. Toen we daarmee klaar waren, deden we nog een paar interviews.

Toen waren de kinderen vrij en gingen wij nog even wat eten en drinken. Na nog wat gepraat te hebben, vertrokken we naar Pilanusberg en kwamen we daar aan na 3 uur rijden. Toen gingen we alle spullen van de bus in het huisje zetten en gingen zwemmen. En van 7 tot 8 was de stroom uit en gingen we naar het restaurant om te eten. We waren nog de enige in het restaurant. Het duurde even voordat we wat eten hadden maar het was wel lekker. Toen kwam er nog even gezellig een kikker door het restaurant en namen we nog een toetje en gingen weer terug naar het huisje.

(geschreven door Bjorn)

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties