dinsdag, juni 18, 2024
HomeScholenreizenScholenreis: 2022 - Guido Amersfoort naar OegandaZaterdag 22 oktober: een indrukwekkende start

Zaterdag 22 oktober: een indrukwekkende start

Geschreven door Johanan

Toen we om 8 uur allemaal weer een beetje ons bed uitkwamen, (behalve Johanan want die was door de wekker heen geslapen) werden we na douchen, ontbijten en tandenpoetsen opgehaald door David en Grace om wat van Kampala te zien en daarna door te gaan naar het eerste vrouwen project wat wij gingen bezoeken. Dit was een soort van dorpswinkeltje wat door Sara werd gerund.

Het bijzondere was dat zij een apparaat had, waarmee mensen allerlei zaken kunnen regelen: telefoon opladen, schoolrekening betalen en nog veel meer. Hierdoor komen er steeds meer mensen naar haar winkel. We waren nog een beetje slaperig en overdonderd door het hele verhaal. Johanan was nog wel zo slim om wat foto’s te maken. Maar uiteindelijk begrepen we hoe alles werkte in de winkel en hebben de eigenares hartelijk bedankt voor haar uitleg.

Daarna zijn we doorgegaan naar de lunch, die trouwens erg lekker was (en heeeel groot), al liepen sommige wel wat te worstelen met de kip die geserveerd werd. Hierna vertrokken we naar een naaiatelier waar we een stuk beter waren voorbereid om een interview te houden. Het gesprek verliep prettig en ook liep de halve buurt uit voor dit toch wel voor sommige, bijzondere moment. De vrouwen van het naaiatelier deelden hun passie voor hun werk en hoe ze voor de buurt het verschil maken. Ze hebben veel uitdagingen, zoals hoge kosten voor huur en stroom, maar ook onzekerheid in de inkomsten.

Toen we vervolgens nog wat video’s wilden maken, duurde dat iets langer dan gepland omdat de jeugd onze verschijning toch wel erg interessant vond. Johanan en Ruben Budding maakten een paar foto’s van de kinderen, waarbij Ruben ook nog zorgde voor hilariteit door ze ook de verschillende filters van snapchat te laten zien. Ruben v.d. Berg liep high five’s en boksen te geven als een malle, Joël zijn horloge werd met verbazing bekeken en ook door zijn haar gingen heel wat kinderhanden.

En dan zijn we zo’n beetje aanbeland bij het nu, het moment van schrijven. Terwijl Dion en Rachel naar het vliegveld zijn om te kijken hoe we het kunnen regelen met onze bagage en de rest van de groep zit te relaxen en aan het eten is in het hotel. Morgen zullen we vertellen over onze avonturen bij de kerk en de cultuurshow.

Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

  1. Wat leuk om mee te lezen! Wij gaan eind december naar Oeganda, oa Kampala maar ook naar het noorden (Kitgum/Lokung) en zullen daar een basisschool bezoeken en hopelijk ook voorzien van tafels en stoelen, want iedereen zit nu op de grond…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties