maandag, mei 20, 2024

Zaterdag 14 januari: vrouwenproject

Nadat we de slaap hadden gepakt die we nodig hadden, Werden we wakker om ongeveer kwart over 9. Na het ontbijt gingen we terug naar de locatie waar het jeugdkamp werd gehouden. Wij werden ontvangen door een groep vrouwen van de kerk die samen een verschillende ondernemingen samen hebben. Eerst deden wij een spel om elkaar beter te leren kennen.
Er lagen allemaal plaatjes op de grond, en er werd een vraag gesteld. Bijvoorbeeld hoe zie jij je toekomst voor je en wat betekent het geloof voor jou? We moesten het plaatje pakken die het beste bij de vraag paste. En dan leg je uit waarom. We hebben mooie en bijzondere gesprekken gehad met de vrouwen. Het is echt heel mooi om te zien hoe hun geloven, zoveel passie en trots.

Het groepje vrouwen dat wij ontmoet hebben komt een paar keer bij elkaar om nieuwe dingen te leren, andere nieuwe dingen aan te leren en producten te maken om te verkopen en meer geld te kunnen verdienen. Zo maken zij bijvoorbeeld matjes waarop je kan zitten, maken ze zeep voor je kleren en om schoon te maken. En dat gingen we zelf ook maken. Maar de spullen moesten nog gehaald worden dus we konden nog niet gelijk.

In de tussentijd hadden we een moment om de school op het terrein te bezoeken en nog een potje te voetballen. Het was best wel even schrikken om de lokalen te zien. Eerst waren er twee kleine gebouwtjes met 4 lokalen. En het was mega klein. En het was voor ongeveer 50 mensen per lokaal. Er waren wat posters op de muur gemaakt en een soort van krijtbord. En er waren geen stoelen en tafels. Het andere gebouw was groter en wat beter. Daar waren we tafels en dat was ook voor de iets oudere kinderen. het was wat groter maar alsnog niet groot genoeg voor 50 mensen.

na de rondleiding gaven de vrouwen uitleg over hun catering bedrijfje. Met zo’n 25 vrouwen hebben zij dit bedrijfje waarbij zij zich om de beurt laten inhuren voor feesten en partijen. Ze koken en zorgen voor alle materialen als borden en bestek. Hiermee verdienen ze geld, keren zij zich elke keer iets uit en sparen zij samen om te kunnen investeren in hun bedrijf. Na de uitleg was het tijd om zeep te maken. Allemaal verschillende ingrediënten en na elk ingrediënt moesten we 10 minuten roeren. En er waren ongeveer 5 of 6 ingrediënten. Dus we hebben ongeveer de hele tijd geroerd. Toen het eindelijk klaar was om 4 uur gingen we naar het hotel om te gaan lunchen. Met rammelende maagjes gingen we in de auto. Een verschrikkelijke onverharde weg waarbij je het gevoel hebt dat je zo om kan vallen. Een lekkere pizza als lunch, en we kunnen er weer tegenaan. Smiddags stond er nog een kerk en schoolbezoek gepland. We hadden helaas maar één auto dus gingen een aantal van ons (Manon, Lisanne, Iris, Quinten, Leanne, Twan en Wieke). dat was heel mooi. Er zat een groepje vrouwen en wat kinderen, en de dominee. De kerk was best wel groot en het galmde heel erg. Twee jongens van de vorige groep hadden geld opgehaald om op de school een dak te plaatsen. En dat hebben wij nu kunnen bewonderen. Toen waren er wat meisjes en een jongen met een gitaar die voor ons wilden zingen, het was er mooi. En toen konden wij natuurlijk niet achterblijven. Ik denk dat het niet geweldig klonk. Maar de bedoeling was dat het klonk als lees je bijbel, bid elke dag. Toen heeft de dominee nog voor ons gebeden, en gingen we weer naar het hotel. Hebben we even Uitgerust en gingen we de stad (Gulu) in. We voelden ons een beetje gek. We werden zo erg bekeken, de rollen waren nu soort van omgedraaid. Toen kwamen we in een grote markt aan. Alles te vinden. specerijen, fruit alles. Heel veel mensen zeiden gedag allemaal leuke lieve mensen. En we gingen weer terug het hotel. En gingen we om half 9 eten.

Geschreven door Twan

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties