dinsdag, juli 16, 2024

Zondag 15 januari: kerk en Packwach


Het is zondagochtend kwart voor 7 en we startten met ontbijt. We moesten optijd vertrekken, want om 8 uur begon de kerkdienst die we zouden gaan bezoeken. Maar… We zijn in Afrika: de kerkdienst zou om 8 uur beginnen, dus om half 9 begon de soundcheck van de piano. Daarna begon de dienst. Er werd een echte afro beat opgestart waar de pianist met een synthesizer overheen speelde. Na het eerste liedje waren we 25 minuten verder; herhalen, dat kunnen ze hier wel.
Twee en een half uur later, toen de dienst uiteindelijk afgelopen was, werden we uitgenodigd in een huisje om thee te komen drinken. De thee bestond uit melk met suiker en was erg zoet: sommigen vonden het lekker, sommigen ook zeker niet.

Na de dienst verzamelde we onze groep bij elkaar en vertrokken we richting Packwach: zo’n drie uur rijden. Het was weer een avontuurlijke reis en we kwamen na uren rijden over zandwegen en heel veel gehobbel aan in the middle of nowhere: packwach. Op deze trip reden we onder andere langs Murchison Falls, het safaripark waar we morgen naartoe gaan. We keken onze ogen uit: apen die voor je de weg oversteken, busch bucks (een soort grote herten) die ineens voor je auto staan, ijsvogels en sommigen zagen zelfs nog een buffel in de bosjes liggen. Een aantal uren later kwamen we aan Packwach bij het hotel. De kamer van de drie jongens (Twan, Quinten en Ezra) was het meest indrukwekkend: binnen no time zagen ze op hun kamer vier salamanders, helaas geen airco of ventilator en toen we terug kwamen van het lopen naar rivier de Nijl waar we ook apen zagen, óók nog een mierennest in de badkamer. Daarna gingen we lekker eten en hadden we weer een gezellige tijd met elkaar.

Als extraatje hebben voor u nog een korte quizvraag, waar u morgen aan het eind van de blog het antwoord op krijgt. De vraag komt van David, onze grote Oegandese vriend die met ons meereist. De vraag luidt als volgt:
Hoe kan je aan de rijstijl van een Nederlander zien dat hij dronken is en hoe kan je aan de rijstijl van een Oegandees zien dat hij dronken is?

Tot morgen!

Geschreven door Ezra

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties