dinsdag, juni 18, 2024

Onderweg naar het jeugdkamp

Donderdag 4 januari

Geschreven door: Suze en Mirthe


Nadat we waren aangekomen in Entebbe moesten we door de douane. Dit duurde heel erg lang. In Europa hebben we het horloge maar in Afrika hebben ze de tijd. Daarna moesten we onze koffers ophalen wat ook wel een tijdje duurde. We werden buiten opgewacht op David (onze reisleider) een paar kinderen van het jeugdkampioen waar we naartoe gaan en ook nog een vriend van David, Bob. David en Bob werken allebei bij de PCU. We werden gesplitst over twee busjes en gingen we op weg naar het jeugdkamp in Kapchorwa. Tussen de reis door hadden we een paar pauzes. Bij de eerste pauze gingen we ontbijten. Dat was om 10:00. Er ware zulke grote porties dat je het meer een lunch kon noemen dan ontbijt. Na weer een tijdje rijden gingen we geld pinnen en simkaarten halen. In de tussentijd dat de volwassenen dat deden heeft Mirthe Suzes nagels gelakt. De nagellak mochten we gebruiken van een van Davids dochters die ook bij ons in de auto zat. Het plan was om daarna in een keer door te rijden maar de auto van de jongens met Ryane en Bob en de andere dochter van David, maakte een raar geluid. Dus we moesten eerst nog naar een garage. Gelukkig was de auto weer redelijk snel gemaakt en konden we weer verder rijden. In de tussentijd dat alles gebeurde hebben we de twee dochters van David het spelletje Qwixx geleerd.

De eerste reis door Oeganda heeft al veel indruk op ons gemaakt. Hier zijn een paar voorbeelden: overal mensen die langs de autoweg lopen en fietsen, heel veel mooie bomen en veel groen en je kan veel worden vervoert met een bodaboda (brommer). Ook lopen er overal dieren los en ligt er heel veel afval.

Om 17:30 kwamen we aan bij ons hotel. We hebben 3 huisjes voor 6 personen. De meiden slapen in een huisje, de jongens en de volwassen ook. We hadden een uurtje de tijd om uit te pakken, een beetje uit te rusten en om te kleden. Om 18:30 gingen we eten. We kregen eerst koffie of thee. Na ongeveer een half uur kregen we ons avondeten. Het eten is hier vaak met rijst, kip of vlees en wat groente. In plaats van rijst kun je ook frietjes erbij krijgen. Na het eten gingen we allemaal naar ons huisje en lekker slapen.

Vorig artikelDe reis begint
Volgend artikelZet je talenten in!
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties