dinsdag, juli 16, 2024

Zet je talenten in!

Reisblog dag 3, zaterdag 5 januari

Geschreven door Suze en Mirthe


Om half acht zouden we ontbijten. We hadden onze wekker gezet om kwart voor zeven zodat we lekker de tijd hadden om ons klaar te maken. Iedereen was redelijk op tijd behalve de jongens. Zij hadden zich verslapen. Het eten kwam ook iets later dus rond half 10 ongeveer waren we bij het jeugdkamp in kapchorwa. We hebben kennis gemaakt met David, de jeugdleider van de pcu kerk. (Niet onze reisleider maar een andere David). Op het jeugdkamp van de PCU (Presbyterian Church Uganda) zijn zo’n 50 jongeren aanwezig. Dit zijn jongeren uit de regio maar ook van iets verder weg. De meeste slapen ook op het jeugdkamp. Dit jeugdkamp wordt georganiseerd voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar. Ze leren over de Bijbel, ontmoeten anderen gelovigen en er is ook tijd voor ontspanning.

Na kennis gemaakt te hebben gingen we luisteren naar verschillende preken. Het thema van het kamp is: Dare to be different. Daarna was er een pauze en de jongeren van het jeugdkamp gingen toen ontbijten. Tijdens het ontbijt hebben wij onszelf goed voorgesteld aan de hand van onze fotoboekjes. Na het ontbijt gingen we weer naar binnen en weer lekker dansen en zingen. Wij deden een quiz over Nederland en daarna mocht Lisette spreken. Haar subthema waarover ze mocht spreken was: have a Purpose in life and make it know. Ze vertelde haar getuigenis en vertelde aan de hand van verschillende bijbelfiguren zien hoe zij hun talenten mochten inzetten. Bijvoorbeeld Mozes, Salomo, Lydia, Noach en de Barmhartige Samaritaan. Ze vertelde dat deze Bijbelsefiguren net als de jongeren in de zaal Gods kinderen zijn, zij zijn niet beter dan zij. God heeft hen ook talenten gegeven. Daar had ze verschillende opdrachten bij. Iedereen moest ik groepjes zitten en gingen met elkaar opdrachten doen die te maken hadden met: welke waardes zijn voor jou belangrijk, wat zijn je talenten, waar wil jij je in ontwikkelen, welke doelen/dromen heb jij en wie kan jou daarbij helpen. Vervolgens gingen we aan de slag met het maken van een stappenplan (vision board). Ook gingen ze aan de slag met een blinddoeken spel, het was een opdracht om Gods stem (doel met jou leven) te leren verstaan. Dit was erg leuk.

Daarna was het tijd voor onze lunch, dat was rijst met vlees, groente en als je wilde geprakte banaan. Daarna gingen we weer naar binnen en daar ging Ryanne (mevrouw Veenstra) iets vertellen de vruchten van de geest, haar thema was namelijk: we are in the world not of the world. Ook hier was een opdracht bij: de jongeren gingen weer in de groepjes zitten en elk groepje kreeg een vrucht van de geest. Daar moesten we een toneelstukje bij maken zonder het woord te gebruiken. De andere moesten raden welke vrucht het was, wij deden ook mee. Daarna gingen we zingen, dansen en God aanbidden. Na een tijdje gingen we naar buiten en gingen we sporten, je kon volleyballen en voetballen. Het was super gezellig om met de Oegandese jongeren te sporten. We hadden stroopwafeltjes en drop meegenomen uit Nederland om hen dit te laten proeven. De zoute drop vonden de meeste niet lekker maar later hadden we ook zoete drop en die vonden ze lekkerder. Het lekkerst vinden ze de stroopwafels. We hebben nog veel gepraat met sommige jongeren. Ondertussen was het al half zes. Er was een super mooie zonsondergang waar we natuurlijk ook wat foto’s van moesten maken. Om half zeven gingen we terug naar het hotel en hadden we een uurtje voordat we gingen eten. Het eten was weer super lekker, met patatjes dit keer innplaats van rijst. Lisette en de jongens deden nog lang een leuk spelletje in het restaurant. Mirthe en Suze gingen eerst douchen en daarna deden ze jungle speed, het spelletje dat Suze had gekregen van Lisette en Ryanne voor haar verjaardag. Daarna gingen we lekker slapen.

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties