dinsdag, juni 18, 2024

Een zaterdagmorgen in Lumajang

We mogen een dag aanwezig zijn op de school in Lumajang, op zaterdag 26 oktober. Het was vroeg opstaan voor ons, want de weekviering begon al om 7.00 uur.  We zijn deze week nog niet eerder hierbij aanwezig geweest. Dus we waren erg benieuwd wat dit inhield. Om zeven uur kwamen we aan bij de kerk, die op hetzelfde terrein als de school staat. Alle kinderen waren al binnen. We begonnen met zingen, vrijwel allemaal liedjes die wij de kinderen ook leren, dus konden we lekker meezingen. Er werd een stuk uit de Bijbel gelezen en een soort kinderpreek gehouden. Het was eigenlijk een kerkdienst met alle onderdelen van de dienst op zondag. De opbrengst van de collecte ging naar mensen die een familielid hadden verloren en de begrafenis niet kunnen betalen. Het was een bijzonder mooie start van onze zaterdagmorgen. 

Ook hier zagen we weer een enorme toewijding van de leerkrachten. De organisatie van dit samenzijn ligt volledig in hun handen. Met passie vertellen ze Bijbelverhalen aan de kinderen. We hebben respect voor deze hardwerkende collega’s. In de klassen zagen we deze ochtend een ander programma. Er waren allerlei creatieve activiteiten voor de kinderen: dans, tekenen met kaarsvet (batik techniek) en dieren verzorgen. Mooi om te zien. Wat we hier ook zagen, is dat er andere manieren werden gebruikt om doelen te halen. Er hingen creatieve werkstukken over het thema spijsvertering. Dus niet alleen vanuit het boekje leren, maar ook op een andere manier. Ook zagen we bij de kleuters op de vloertegels leerspelletjes: tellen, het abc en een balanceeroefening. Dus op een speelse manier kennismaken met het leren. Kinderen willen dit ook graag aan ons laten zien. Na het danken voor de dag kwam een jongetje mij halen. Hij pakte mijn hand en trok me mee. Ik moest toch echt bij de kast met speelgoed zijn met hem. Hij vertelde er enthousiast over. Toen ik beter in de kast ging kijken, zag ik ook dat er echt een wat uitgebreider speelassortiment lag. Mooi om hier op gewezen te worden door deze jongen. 

Ze huurden ook specialisten in deze morgen om de creatieve vakken vorm te geven (batik techniek). We zagen betrokken kinderen die genoten van deze zaterdagmorgen. We zagen hier, dat de school voor de kinderen een veilige plek is. Ze genieten van de liefde en de aandacht die ze krijgen. 

Wim, Griselda en Berna 

Vorig artikelProbolinggo ontwikkelt
Volgend artikelSamen delen en nu..?
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties