dinsdag, april 23, 2024

Probolinggo ontwikkelt

Vanmorgen (vrijdag 25 oktober) begint onze dag alweer vroeg: we worden om de 6.15 uur opgepikt om naar school te gaan. We hebben hoge verwachtingen, omdat deze school in Probolinggo een special need klas heeft. Op school hangt een geweldig groot spandoek klaar om ons welkom te heten, zelfs met onze namen en scholen erop!

De leerkrachten beginnen samen met lofprijzing en gebed en de pastor heeft een Bijbelstudie voor ons allemaal. Zo mooi om iedere keer weer te merken hoe vol overgave ze de dag in de handen van de Heer leggen! Op vrijdag beginnen de kinderen van de basisschool met worship, we zingen liederen, er wordt uit de Bijbel gelezen. Daarna is er een opening namens alle kinderen om ons welkom te heten, de kleintjes zingen een lied voor ons met gebaren, de special need kinderen hebben muziek met traditionele instrumenten, bijzonder zoals zij dit voor ons opvoeren. Ook de basisschoolkinderen zingen en dansen voor ons, daarna is het gebruikelijke fotomoment, het begint te wennen 😊.

We drinken wat met elkaar en gaan de klassen rond. We kijken in alle groepen, dat zijn er nog niet zoveel, dit is een startende school. De school gaat nu tot groep 4 (grade 2) en zal elk jaar aangroeien. Het is de ambitie van de school om later ook een junior high school te openen. De kleuters werken over huisdieren en er zijn een echte kat en hond. Bij de special need kinderen zien we de jongeren tuinieren, ze planten prei, en we zien ook een moestuintje, een mooi project. Verder zien we ze later werken met vormen, die ze dan ook moeten opplakken.

In de basisschool hebben ze crea en een spel tussendoor. Met hen zingen we een Engels liedje met gebaren en delen we pepernoten uit, dat vinden ze geweldig leuk, maar niet iedereen vindt ze even lekker 😊.

Tussendoor praten we met elkaar door over onderwijs en wisselen manieren van lesgeven uit. Het valt ons op dat in de klas van special need kinderen (7 in totaal) iedereen van verschillende leeftijden en met verschillende problematieken toch in een groep zitten, een enorme uitdaging voor de drie leerkrachten die hier werkzaam zijn. Met hen hebben we mooie gesprekken over speciale aandacht voor iedereen en over de toekomst van deze kwetsbare kinderen. We horen dat de ouders de ambitie hebben om deze kinderen zo normaal mogelijk de toekomst in te laten gaan door bijvoorbeeld door te gaan werken in een fabriek. We voelen ons rijk gezegend met de mogelijkheden in Nederland wat betreft sociale werkplaatsen en zorgboerderijen.

Na de lunch rijden we naar de nieuwbouw van de school, ze zitten nu nog in de kerk, maar krijgen een prachtig nieuw gebouw. Indonesië Mission | Verre Naasten is hierbij betrokken. Rond het 40-jarig bestaan van Verre Naasten is er eind 2018 in Nederland een grote sponsoractie gevoerd voor deze school, Sola Gratia Kinderhome. Er komt een zwembad voor therapie van de special need kinderen en verder veel ruimte en nieuwe mogelijkheden! Het wordt prachtig!

Bij de nieuwbouw

Jannet, José en Rianne

Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

 1. Syukur kepada Tuhan untuk hal ini.Terima kasih untuk Ms Rianne,Ms Jannet dan Ms Josè atas kunjungannya di SKA Probolinggo.
  Kami bisa saling sharing,kami bisa saling belajar kebudayaan pendidikan dan proses belajar mengajar serta kebijakan kebijakan pemerintah yang diterapkan.
  Sangat sangat senang sekali ,bukan hanya kami guru guru terutama siswa sangat antusias akan kehadiran Ms di sekolah kami.
  Semoga apa yang ada di sekolah kami bisa menjadi berkat.
  Semoga kerja sama dan kunjungan ini terus berlanjut.
  Sekali lagi terima kasih kepada Ms Josè,Ms Rianne dan Ms Jannet,senang bersama dengan kalian.
  Berharap bisa bertemu kembali dengan gedung sekolah yang sudah baru.
  Selamat melayani diladang Tuhan.
  Tuhan Yesus Memberkati.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Bijna vlucht gemist

Vrouwenproject

Culturele show

Scholen bezoeken

Nieuwste reacties