maandag, mei 20, 2024

Muziekgroep Écriture

We worden deze dagen ondergedompeld in een fiks aantal stevige lezingen over de eerste brief van Petrus. Een welkome afwisseling daarbij is dat voor en na die lezingen tijd is voor zingen en aanbidding. Waar we in Nederland Sela hebben, hebben ze hier de muziekgroep Écriture (zie de website: Écriture). Zij hebben al een aantal albums uitgebracht met eigentijdse muziek, geïnspireerd door bijbelteksten (Écriture!) met name over het kruis en vergeving, over de grootheid en de glorie van God en bijvoorbeeld een lied voor tijdens de viering van het Heilig Avondmaal.

Het is indrukwekkend om met honderden mensen tegelijk God te prijzen. Het mooie is ook dat deze liederen hun ingang vinden in de plaatselijke kerken om die kerken te helpen met eigentijdse muziek. Zeker in de Franstalige wereld met vaak kleine gemeenten is dit erg welkom.  

Op donderdagavond was er extra ruimte voor de muziek omdat er een concert gegeven werd, waarbij de achtergrond van de liederen werd uitgelegd. Écriture gaf informatie over de het ontstaan van de liederen. Verder werd duidelijk dat er een nieuw album wordt voorbereid waarbij ze de Psalmen gebruiken, waarvan we ook twee liederen zongen gebaseerd op Psalm 16 en 32. 

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties