maandag, mei 20, 2024
HomeWerkreizenReisimpressies Drenthe Mission | Verre NaastenArmbandjes: Ga je met mij naar de hemel?

Armbandjes: Ga je met mij naar de hemel?

Santo Angelo, (maandag 19 november) weer aantal kilometers gereden, 200 ong. Daar gaan we lunchen bij pastor Elioenai en zijn vrouw Delma.

Delma

Victoria (kerklid), Delma en Elioenai (pastor)

Hun huis is op het dak van de kerk. Denk aan zoiets als een Nederlandse winkel waar de winkelier boven woont. Ook hun hebben we eerder ontmoet tijdens Mission Alive eerder dit weekend. Er huppelen ook wat kinderen rond, nog twee andere leden van de kerk eten ook wat mee. Weer overvloed aan alles.

  

Delma geeft bijbelschool aan de kinderen uit de buurt. Veel kinderen hebben armbandjes met een betekenis. Men kan zien aan het armbandje waar je in gelooft.

Delma begint een armbandje te maken en elke kleur heeft een betekenis. Ze legt het zo uit:

  1. Geel = hemel
  2. Rood bloed van Jezus
  3. Wit = schoon hart
  4. Zwart = zoned
  5. Groen= groei.

Ze laat de kinderen deze in elkaar draaien en zegt dat dit samen het geloof in Jezus is en vraagt dan: ga je met mij naar de hemel? De kinderen vertellen er thuis over en zo beïnvloed de bijbelschool het hun families weer.

De tekeningen vanuit Mussel worden overhandigd, ik maak nog een filmpje die weer mee terug gaat naar Mussel. Na wat relaxen gaan we snel verder naar Ijuí.

kerk Santo Angelo

Mussel bedankt!

Ijuí. 2 uur rijden vanaf Santo Angelo. Carlos Garcia heeft ons weer behendig naar plek van bestemming gereden. Pastor Vanderley en zijn vrouwen wachten ons met open armen op. We gaan vervolgens door naar de gebedsbijeenkomst in de kerk. Er wordt kort iets verteld uit de Bijbel, we bidden met elkaar en zingen Portugese liederen. Taco geeft nog een presentatie en we praten wat na.

Kerk Ijuí

presentatie Taco, vertaling Pieter

 

Kerkleden Ijuí

Rond tien uur gaan er warm eten. Niet een gebruik wat ik denk ik snel ga overnemen in Nederland. M’n luchtbedje wordt opgepompt en ’t bedje is klaar.

 

Koffer open, koffer dicht, koffer open, koffer dicht.

Woensdag 21 november, vandaag, ga ik eerst even hardlopen, heuveltje af, heuveltje op. Het is nog koel ‘s ochtends om 7 uur, dus prima te doen. Na het ontbijt nemen we weer afscheid en gaan door naar Santa Maria.

 

Vorig artikelStrategische kerk
Volgend artikelDankbaar (Thanksgiving)
Marina Antonides
Namens Drenthe Mission: Van 15 november t/m 29 november bezoek kerken IPB in Rio Grande do Sul en de kerken van IRB (Brazilië)
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties