zaterdag, juni 22, 2024

Dankbaar (Thanksgiving)

 

  • Dankbaar voor de eindeloze gastvrijheid; tijd, energie, badkamers, slaapplekken, een plek aan tafel, handdoeken, eten, persoonlijke ruimte wordt gedeeld.
  • Dankbaar voor de mooie ontmoetingen; een inkijkje in het dagelijkse leven van onze gastfamilies, eerlijke verhalen worden gedeeld over hoe ze Gods hand zien in hun leven, hoe God in hun leven werkte en hoe waar het is dat we geen van allen Zijn stem horen horen, tot we luisteren.
  • Dankbaar voor onze goede chauffeur Carlos García die ons de afgelopen week door het verkeer leidt en steeds op plek van bestemmingen brengt.

  • Dankbaar voor Drenthe Mission| Verre Naasten dat er door deze organisatie mooie contacten zijn.
  • .. Bovenal dank aan God, dat God over grenzen werkt. Niets is voor Hem onmogelijk. Geleerd en gehoord dat God alles op Zijn tijd uitvoert, dat Hij doorgaat en dat dit een proces van jaren kan zijn voor Hij mensen roept.

Woensdag  (21 november) komen we weer na een paar honderd kilometer rijden aan in Santa Maria bij pastor Paulo en Natalia.

Natalia en Paulo

 

Paulo is sinds begin dit jaar pastor in Santa Maria. Een leuk stel die ons weer met open armen verwelkomt. We gaan naar de kerk, want het is vandaag dankdag.

De kerkleden krijgen gele memo’s en plakken een memo op een bord waar ze dankbaar voor zijn en de andere wat een vijand voor de dankbaarheid is. Vervolgens gaan we in groepjes dit delen en bidden er voor elkaar.

Na de dienst eten we pizza met elkaar. En nemen de volgende ochtend afscheid.

 

De volgende dag (22 november, gisteren) gaan we opweg naar Montenegro en Taco en ik gaan vervolgens naar Canela, weer een andere stad, weer nieuwe mensen. We nemen afscheid van Pieter en Carlos.

Vanavond hebben we weer een dankdienst, maar dan in Canela. Pastor André verwelkomt ons met open armen.

Families van de kerk vertellen waar ze dankbaar voor zijn. Ze lopen naar voren en delen met de gemeente waar ze dankbaar voor zijn. Niet meer en niet minder. Ook al kan ik het niet helemaal volgen, het is bijzonder hoe kwetsbaar iedereen durft te zijn.

Taco laat met een presentatie nog een stukje historie en zelfgemaakt foto’s van de afgelopen jaren van Canela zien.

 

Daarna is er een thanksgivingdinner. Iedereen heeft een maaltijd meegebracht, iedereen helpt mee de de kerksetting te veranderen in een dinersetting.

Vanmorgen ontbeten met pastor André. En hij heeft ons naar de watervallen gebracht, was een mooie tocht, leuk om even iets toeristisch te doen en iets van het land te zien.

Ondertussen gaan de gesprekken gewoon door. En langzamerhand rijden we richting Porto Alegre waar het vorige week allemaal begon. Vanmiddag even geen plan. Alleen een hotel, even niks en dat is goed en nodig.

Marina Antonides
Namens Drenthe Mission: Van 15 november t/m 29 november bezoek kerken IPB in Rio Grande do Sul en de kerken van IRB (Brazilië)
Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties