maandag, mei 20, 2024

Gaat heen en vermenigvuldig u

Zondagmiddag 25 november gaan Taco en ik met Arjen en Janine naar Brasilia, zo’n twee uur rijden vanaf de Nederlandse kolonie. We bezoeken de IRB kerk aldaar. Deze kerk bestaat nu twee jaar en bestaat voornamelijk uit voormalige leden van de IPB Brasilia. Acht leden konden zich niet meer in de doctrine en leer van de Presbyteriaanse kerk in Brasilia vinden. Ze hebben toen op internet gezocht naar een andere kerk in de buurt en kwamen uit bij de IRB in Unaí. Ze bezochten een jaar lang de kerk op de kolonie (lees: de afstand van de kolonie naar Brasillia is 120 km). Elke zondagmorgen om 07:00 u vertrek van huis, twee uur in de auto en na de dienst weer twee uur in de auto. Dit hebben ze een jaar gedaan. Uiteindelijk hebben ze nu een kerkgebouwtje in Brasilia en de kerk is met steun en hulp van de kolonie gegroeid. Op dit moment telt de gemeente zo’n 25 leden en men hoopt dat de kerk binnenkort geïnstitueerd wordt.

 

Het rolluikje gaat open, iedereen neemt snel plaats en het gebedskwartier begint. Men mag gebedspunten aandragen, deze worden op het Whiteboard geschreven en worden in gebed aan God voorgelegd.

Vervolgens begint de dienst om 17 uur. Het rolluik blijft de hele dienst open. Tijdens de dienst leest de ouderling Weliton Borges een preek voor. Na de dienst eten we met elkaar. Mooi om te zien- en te horen dat de kerk in Unaí na zoveel jaren eeen zusterkerk “in de buurt” heeft gekregen.

Marina Antonides
Namens Drenthe Mission: Van 15 november t/m 29 november bezoek kerken IPB in Rio Grande do Sul en de kerken van IRB (Brazilië)
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties