zaterdag, juli 20, 2024

Werkbezoek Brazilië Drenthe Mission

Volgende week is het zover.

Bezoek zuidelijke provincie Rio Grande do Sul

Drenthe Mission gaat naar Brazilië. Wie is- of wat is Drenthe Mission? Drenthe Mission bestaat uit de classis Stadskanaal, Hoogeveen en Assen en namens deze GKV kerken worden zij vertegenwoordigd door een bestuur en ondersteunt door voorlichters. De kerken van Drenthe Mission hebben mission projecten in Brazilië, Venezuela, Suriname, Cuba en in de gesloten gebieden.

Wie gaan er naar Brazilië namens Drenthe Mission? Taco Buitenhuis gaat namens het bestuur, Marina Antonides als voorlichter, Pieter Messelink  namens Verre Naasten en Sape Braaksma ( betrokken bij Mission Alive en predikant gkv Leeuwarden).

Waarom een reis naar Brazilië? Drenthe Mission heeft contacten met 12 kerken van de IPB in het zuiden van Brazilië, in de provincie Rio Grande do Sul. De IPB is de Presbyteriaanse kerk van Brazilië en groeit de laatste jaren. Iets waar we God erg dankbaar voor zijn. Pieter en Sape gaan een training voor Mission Alive verzorgen, waar een aantal kerken van de IPB aan deelnemen. Daarnaast worden een aantal IPB kerken bezocht in o.a. Sao Gabriel, Alegrete, Uruguiana, São Borja, Ijuí, Santo Angelo, Cruz Alta en Montenegro. Wist u dat deze kerken zijn gekoppeld aan een kerk in het Drenthe Mission gebied? Sao Gabriel is gekoppeld aan GKV Zuidwolde, Alegrete aan GKV Smilde, Uruguaiana aan GKV Assen-Zuid, São Borja aan GKV Zuidlaren, Ijuí aan GKV Assen-Marsdijk, Santo Angelo aan GKV Mussel, Cruz Alta  aan GKV Hoogeveen en Montenegro is gekoppeld aan Assen-West. Daarnaast worden de IRB kerken bezocht, in het midden van Brazilië in Unaí. De IRB is de Reformatorische kerk van Brazilië, en hebben veelal Canadeze en Nederlandse wortels.

Deze reis draagt voornamelijk bij aan bemoediging, relatieopbouw met de kerkplanters en gemeenteleden en de kerkplanting van deze IPB en IRB kerken wordt doorgesproken. Uiteindelijk is het God die geloof geeft. En wat kunnen wij van elkaar leren? Wat kunnen wij van Gods werk binnen de IPB en IRB leren? Wat kan de IPB van Drenthe Mission leren?  Dit hoop ik hier zoveel mogelijk te delen met filmpjes, dit blog en u kunt ook Facebook en Instagram van Drenthe Mission volgen voor foto’s en verhalen van de reis.

Heeft u vragen? Zou u altijd iets willen weten van de IPB, IRB of Drenthe Mission? Stel ze dan gerust in een reactie hieronder. Tot snel.

 

Vorig artikelDe wereldwijde kerk
Volgend artikelVisum problemen…
Marina Antonides
Namens Drenthe Mission: Van 15 november t/m 29 november bezoek kerken IPB in Rio Grande do Sul en de kerken van IRB (Brazilië)
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties