maandag, mei 20, 2024

Landen in Afrika

De geur van Afrika. Ja, waar ruikt dat eigenlijk naar? Anders. Anders dan in Nederland. De natuur om je heen. Zand, klei, modder, zachte regen, vochtig gras. Alle zintuigen bevestigen het. We zijn in Afrika.

Onze reis is begonnen.

En wat is het dan geweldig om de lokale bevolking te mogen ontmoeten tijdens een kerkdienst. Met een beetje vertraging wel, maar ruim op tijd en mee te mogen genieten van hun enthousiasme, zang en dans. Kleurige jurken, blijde gezichten om ons heen. Nieuwsgierige blikken, starende kinderoogjes. Trotse mannen laten hun projecten zien, gefinancierd door West Afrika Mission. Hun ogen stralen en de kippen moeten op de foto.

Betrokken vrouwen die missionair werk doen, andere vrouwen helpen met het opzetten van kleine bedrijfjes en bijbelgroepen opstarten.

Wat een kracht laten deze mensen zien. Bijzonder.

In het conferentiehotel komen de voorbereidingen ook op gang.

Langzamerhand druppelen de deelnemers binnen. Handen worden geschud, er wordt bijgekletst, samen gegeten en uitgerust van de reis. Morgen is het zover. Dan gaan we beginnen. Kerk en armoede, een thema dat zo goed past bij West Afrika Mission. Woord én daad. Laten we God vragen of hij deze conferentie tot een zegen wil laten zijn voor al deze mooie mensen.

Vorig artikelIC Kameroen 2018
Volgend artikelDe mier en de olifant
Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties