dinsdag, juni 18, 2024

Lesedi: Licht voor de volken

Use of English Language Only, hangt er in een van de klaslokalen. Direct daarnaast? Een lijst met dieren en een lijst met weekdagen. In het Afrikaans. Een bijzondere combinatie zo naast elkaar. Na een korte vraag is de reden: We spreken engels, maar leren wel Afrikaans. We zijn bij Christian School Lesedi La Ditshaba. Dit betekent: ‘Licht voor de volken’. Deze school biedt christelijk, Bijbelgetrouw onderwijs aan kinderen uit de wijk.

Bij aankomst worden we begroet door een van de schoolleiders. Ze heet ons hartelijk welkom en we gaan aan de slag. We krijgen een rondleiding over het terrein en zien alle lokalen. Van Grade 1 tot en met Grade 7. Alle lokalen zijn leeg. De kinderen hebben immers vakantie. Er worden nog rapporten opgemaakt voor een aantal klassen. Die komen ze dan morgen ophalen en dan hebben ze de voorjaarsvakantie.

Het klaslokaal van Grade 2

Het terrein is erg netjes. Als we lokaal voor lokaal voorbijgaan ontmoeten we de leraressen van de klassen. Allemaal zeer gedreven mensen die hart hebben voor het lesgeven. In elk lokaal hangen er meerdere geplastificeerde a4-tjes met de Bijbelboeken op een rij. Daar wordt hard op getraind, zodat de kinderen de Bijbel beter leren kennen. Soms zijn de ouders van de kinderen niet gelovig of gaan ze niet naar een kerk. Dan is het mooi om te zien dat de kinderen inspiratie krijgen van de Bijbel, teksten gaan onthouden en die thuis gaan bespreken met hun ouders. Zo wordt het woord van God verspreid, ook door de kinderen.

Ineens worden we stil gezet en worden er een paar zware deuren opengetrokken. De computerruimte is wat we zien. Helaas, wegens de loadshedding, hebben we de binnenkant niet goed kunnen zien. De beveiliging van deze ruimte is erg hoog. Er is namelijk in het afgelopen jaar drie keer ingebroken. Gelukkig is de computerruimte nooit bereikt.

De beveiligde computerruimte

Na de rondleiding hebben we met de schoolleiding nog gezeten. We hebben de mooie dingen met elkaar besproken en we hebben zorgen met elkaar gedeeld. Gelukkig weten we dat we alles in de handen van onze Heer mogen leggen. We hebben ter afsluiting van het bezoek samen gebeden.

Verschillende Bijbelteksten om te onthouden.
Rondleiding door de schoolleiding.
Samen praten en bidden.
Ruben Horst
Bestuurslid Communicatie voor Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties