maandag, mei 20, 2024
HomeWerkreizenReisimpressies Indonesië Mission | Verre Naasten 2023Dinsdag 14 november: op pad met de Sion Foundation

Dinsdag 14 november: op pad met de Sion Foundation

Om 7:30 uur troffen we elkaar voor het ontbijt. We werden om 8:30 uur gehaald door Deborah, directeur van de Sion Foundation en een chauffeur. Vandaag krijgen we meer informatie over de Sion Foundation en de programma’s die zij hebben.

We werden naar het terrein van de Sekolah Menengah Ketrampilan (SMK, een vakschool) gebracht. Er worden vier vakopleidingen gegeven: kledingmakerij, (auto)techniek, boekhouden en computer. Er wordt veel praktijkonderwijs gegeven. Daarnaast zijn er activiteiten om inkomsten te verwerven voor de SMK. We zien jongeren knutselen aan een scooter (er is ook een wasstraat voor scooters), kleding maken (de kleding die wordt gemaakt wordt verkocht) en een detailhandel runnen (om ervaring met boekhouden op te doen). De school is innovatief: we zagen een stellage met plantjes die automatisch besproeid worden, gedreven op zonne-energie en te bedienen vanaf de Smartphone. Bij de school is ook een internaat.

Na deze rondleiding gaf Deborah ons meer informatie over de Sion Foundation. Ze hanteren een integrale benadering bij Mission: verkondigen, maar het evangelie ook uitdragen in je houding tegenover anderen. De organisatie houdt zich bezig met onderwijs (op verschillende niveaus), ontwikkeling van de gemeenschap (o.a. milieu en organische landbouw), eigen bedrijfsvoering en het versterken van kerken en gemeenschappen (CCM Church and Community Mobilisation). Ze werken daarbij samen met verschillende partners in binnen- en buitenland.

Na deze informatie was het tijd om te gaan eten. Daarna bezochten we twee projecten van de Sion Foundation. De eerste is een mobiele kliniek waar basale gezondheidszorg wordt geboden en medicijnen zijn te verkrijgen. Er werken 7 verpleegkundigen en 10 artsen op vrijwillige basis. Ze doen dit omdat ze hun gemeenschap willen dienen. (in navolging van Jezus). De tweede is een eenvoudige maar effectieve biogasinstallatie, waar gas wordt gewonnen uit koeienmest. Daarvan zijn er al 300 gerealiseerd. Van de afvalstoffen uit de biogasinstallatie wordt organische mest gemaakt die in de buurt wordt verkocht. Mooi om te zien hoe deze techniek de mensen hier verder helpt.

We zijn om 15:30 uur terug in ons hotel waar Nico en ik ons dagverslag schrijven. Om 18:30 uur werden we gehaald voor de maaltijd op het synodekantoor van de GKJTU. Daarbij deelden we ook de wederzijdse ervaringen en verwachtingen naar aanleiding van ons bezoek.

Na de maaltijd namen we afscheid en gaan we terug naar het hotel. We maakten de koffers klaar voor de terugreis. We worden morgen om 4.30 uur gehaald om ons naar het vliegveld van Semarang te brengen voor de vlucht van 7.00 uur naar Jakarta.

Na weer een dag vol indrukken is het tijd om te gaan slapen.

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties