maandag, mei 20, 2024
HomeWerkreizenReisimpressies Indonesië Mission | Verre Naasten 2023Donderdag 9 november: kennismaking met de GPIL in Palopo

Donderdag 9 november: kennismaking met de GPIL in Palopo

Vandaag werden we om 9:45 uur bij het hotel opgehaald door ds. Izak. Hij is de vervanger van de voorzitter van de synode van de GPIL. Hij bracht ons door het drukke verkeer van Palopo naar het kantoor van de synode van de GPIL. Daar ontmoetten we ook ds. Yan weer en nog iemand van het synode bestuur.

We werden welkom geheten, waarna er door de aanwezigen van GPIL een presentatie werd gegeven over wie ze zijn en wat hun programma’s zijn. Het zijn kerken met de Heidelbergse Catechismus als leerboek. Ze kampen met een tekort aan predikanten en willen werken aan meer toerusting van mensen met een taak in de kerk. Denk aan ouderlingen, diakenen, catecheten, zondagschoolleiders. Ook hebben ze een programma gericht op landbouw en visteelt en varkenshouderij om het inkomen van hun leden te vergroten. Het was prachtig om te horen dat zij voor het werk van de zondagschool gebruik maken van de Ceria-methode.

Daarna vertelden wij hen over wie Indonesië Mission l Verre Naasten is en wat onze identiteit en visie en missie zijn. En ook welke werkwijze we hanteren. We praatten door over waar wederzijds vragen en behoeften liggen en kijken terug op een goede ontmoeting.

We rijden naar een restaurant om wat te gaan eten waarna we om 14:45 uur terug zijn in het hotel. Vanavond vertrekken we met de slaapbus naar Makassar, een tocht van zo’n 10 uur. We hebben even rust en Nico en ik maken het dagverslag van de gevoerde gesprekken. Om 18:00 uur eten we met ds. Izak en ds. Yan. Zij brengen ons naar de slaapbus die rond 20:45 uur vertrekt.

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties