maandag, mei 20, 2024

Een lange reis en een warm welkom

Op vrijdag 3 november vertrokken we van Amsterdam via Kuala Lumpur naar Jakarta. Daar aangekomen moeten we de aansluitende vlucht naar Makassar nemen. Maar die misten we, zodat we uiteindelijk pas op 5 november om 5:30 uur aankwamen in Makassar.

We verblijven in het guesthouse van de GKSS. We wilden graag de kerkdienst ten noorden van Makassar meemaken. Daarom fristen we ons op en vertrokken we na het ontbijt rond 7:00 uur naar de dienst. Dat was een rit van anderhalf uur, door een prachtig gebied waar de apen ons aanstaarden. Het was al erg druk op straat, het meeste werk gaat op zondag gewoon door.

De dienst begon uiteindelijk om 10:00 uur. Het was een lange dienst waarin een predikant afscheid nam en werd bevestigd. We werden gastvrij onthaald en voelden ons daar al snel deel van de gemeente. Na de dienst aten we met een aantal gemeenteleden.

Vervolgens begonnen we om 13:15 uur aan onze tocht naar Mamuju, een meer in het noorden van Sulawesi. Het was een eindeloze tocht over vaak slechte wegen, langs allerlei soorten huizen en prachtige natuur.

We arriveerden om 2:00 in ons hotel waar we de nachtbewaker wakker maakten. Vervolgens gingen we snel slapen.

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties