maandag, mei 20, 2024

Maandag 13 november: ontmoetingen in Salatiga

Op maandag 13 november gingen Nico en ik om 8 uur naar een winkel in de buurt om wat inkopen te doen voor ons ontbijt. We werden van het hotel opgehaald om 8:30 uur om naar Salatiga te rijden. De tocht ging onder andere langs rijstvelden. Het is in Indonesië al langere tijd droog. De chauffeur vertelde dat de rijst 30% duurder is geworden!

We arriveerden rond 11:00 uur in Salatiga, in het midden van Java. We hadden een informele ontmoeting met leden van het synodebestuur van de GKJTU en de directeur en stafleden van Sion Foundation, een stichting die diverse diaconale en onderwijsprojecten organiseert. Met hen nuttigden we een heerlijke maaltijd in het synodekantoor.

Om 13:00 vergaderden we met het bestuur van de GKJTU en stafleden van de Sion Foundation. We kregen informatie over de GKJTU en horen wat hun programma’s zijn en met welke partners ze samenwerken. Daarna gaven wij informatie over Indonesië Mission l Verre Naasten. Daarna praatten we door over wat we over en weer voor elkaar zouden kunnen betekenen.

Vervolgens werden we langs twee diaconale projecten van de Sion Foundation gereden.

De eerste is een diaconaatsprogramma voor steun aan mensen met een beperking. We bezoeken achtereenvolgens Djoko en Iwan, twee jongens met een lichamelijke beperking, bij hen thuis. De jongens lijden aan Celebral Palsy (hun motorische bewegingen worden niet vanuit de hersenen aangestuurd). De Sion Foundation regelt huisbezoeken van gemeenteleden en ook eenvoudige fysiotherapie voor hen en voor nog 10 anderen), zodat hun beperking minder wordt. Ook is professioneel fysiotherapie aan huis aangevraagd.

Het tweede is een diaconaal project waarbij hulp wordt gegeven met als doel zelfstandigheid en vermenigvuldiging. Een gezin krijgt twee geiten (mannetje en vrouwtje). Bij de eerste worp gaat één geit naar een ander gezin, de andere geit mogen ze zelf houden. Zo had één gezin zelfs al 20 geiten verkocht.

Inmiddels was de middag al ver gevorderd en om 17:30 uur worden we naar het hotel waar we zullen verblijven gebracht. Om 18:30 uur worden we gehaald voor een maaltijd. Daarna gaan we terug naar het hotel waar we ons dagverslag weer schrijven.

Zo hadden we weer een dag gevuld met allerlei indrukken. Wat is het mooi te zien dat Gods Geest wereldwijd werkt!

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties